На сьогодні до завершення підходить будівництво водовідведення з вулиці Петрусенка, що на П’ятничанах. Ця вулиця потрапила у один з трьох проектів з каналізування, реалізація яких дозволить підключити до системи біля 300 будинків. Каналізування цього мікрорайону є дуже важливою ще й з точки зору екології, адже він знаходиться неподалік річки Південний Буг, а використа​ння вигрібних ям, якими зараз користуються мешканці приватного сектору, не дає гарантії, що стоки не потрапляють до водойми.

«На каналізування цього мікрорайону в районі вулиці І.Богуна розроблено три проектні документації. Вартість цього проекту 2 млн. 115 тисяч грн., - розповідає директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик. - За бюджетні кошти тут прокладається 853 м водовідведення, а за кошти мешканців 751 м. На сьогодні залишилось прокласти метрів 80 і каналізування цього району буд завершено».

На П\'ятничанах завершується реалізація ще одного масштабного проекту з каналізування приватного сектору

Діаметр трубопроводу, який прокладається для забезпечення водовідведення, складає 160 мм. Повністю всі роботи по вулиці Петрусенка планують завершити за два-три тижні.

«В цьому рої ця ділянка буде здана для того, щоб мешканці могли підключитися до каналізації. Але хочу зазначити, що по території міста таких проектів багато – на П’ятничанах, Кореї, Пирогово. У кожному мікрорайоні роботи проводяться на певному якомусь етапі – десь проектування, а десь вже завершення. Але швидкість робіт залежить і від активності мешканців щодо співфінансування, - каже в. о. міського голови Сергій Моргунов. - Ще в 2010 році за ініціативи Володимира Гройсмана, коли він ще був міським головою, була започаткована програма каналізування приватного сектору. У якому знаходиться дві тисячі будинковолодінь. І тільки біля 10 % з них мали каналізацію. А вигрібні ями, якими користуються мешканці, впливають в першу чергу на екологічну ситуацію в місті. Також це незручно і для самих мешканців, тому ця програма з кожним роком отримує все більше підтримки серед жителів приватної забудови».

На П\'ятничанах завершується реалізація ще одного масштабного проекту з каналізування приватного сектору

Протягом цього року вже виконано каналізування ділянки вулиці Мічуріна, 1-го та 2-го провулку Пестеля. Проводяться роботи по вул. Димитрова, вул. Грушева, пров. Фадєєва та інших.

Найближчим часом стартує проект по каналізуванню у мікрорайоні Корея, розрахований на 2015-2016 роки. Це вулиця Сергія Лазо, провулок та вулиця Олега Кошового та провулок і вулиця Ціолковського та іще 9 вулиць. Також у рамках проекту в мікрорайоні Корея планується побудувати сучасну каналізаційну напірну станцію за адресою Салтикова Щедріна, 112. Вона буде перекачувати стоки до вже існуючої мережі, яка була прокладена в минулому році через територію ендокринологічного диспансеру. Загальна вартість робіт складає близько 5 млн. грн.

На П\'ятничанах завершується реалізація ще одного масштабного проекту з каналізування приватного сектору

Крім того, скоро розпочнуться роботи в мікрорайоні Пирогово, що дасть змогу каналізувати вулицю Комарова з провулками. Загальна вартість робіт становить близько 3 млн. грн.

У планах на цей рік – завершення проекту по каналізуванню частини мікрорайону Димитрівський, який був розпочатий у минулому році. Там заплановано прокласти мережу водовідведення по вул. Димитрова та пров. Димитрова (105 метрів), провулку Крилова (120 метрів) та вул. Паліїв Яр (300 метрів), а також 200 метрів каналізації по вул. Залізничній у мікрорайоні «Надія».​



Переглядів: 4445
Поширень: 0