З кінця весни у Вінниці знову оновлено всі клумби. На них підсаджено нові кущі троянд, висаджено молоденьку розсаду седуму, альтернатери, агератуму, чорнобривців та інших - загалом близько 204 тисяч рослин. Як тільки почалося оновлення клумб, з’явились і крадіжки з них квітів. За словами «зеленбудівців» на сьогодні кількість таких випадків збільшується. Вінничани не соромляться красти розсаду для власних потреб навіть посеред білого дня у самих людних місцях. Департамент комунального господарства та благоустрою закликає вінничан разом боротись із такими людьми і фотографувати громадян, які викопують зелені насадження на міських клумбах.

Протягом усього теплого періоду працівники КП «Вінницязеленбуд» працюють над тим, щоб місто було зелене, чисте та охайне. Висадка рослин на клумби та дерев попід дороги, прополка від бур’янів, полив квітників та кашпо з пеларгоніями на опорах електропередач, підсів трави на газонах та їх покіс – це все робота «зеленбудівців». Щороку підприємство збільшує кількість вулиць, на яких «квітнуть» опори, а кілька останніх років працюють над створенням об’ємних зелених конструкцій. Таких у місті вже дві – «черепаха» та «крокодил», у цьому сезоні з’явиться ще й зелений «ретроавтомобіль». Навіть туристи, які приїжджають до Вінниці, відзначають її охайність та озеленення.

Щоденно з міських клумб зникає кілька десятків розсади

Однак не всі з вдячністю відносяться до цієї роботи. Не встигають «зеленбудівці» впорядкувати клумби, як з них зникають молоденькі саджанці. Причому красти вінничани не соромляться на центральних майданах та площах і посеред білого дня. Минулого тижня працівники «Вінницязеленбуду», які працювали на площі Героїв Майдану зняли кілька фото – на них чоловік, який приїхав на власній автівці, одягнув жилет робітника і почав викопувати вічнозелені чагарники. Викопавши кілька рослин – крадій поїхав, а фото потрапили на стіл правоохоронцям. Сьогодні його розшукує міліція. Працівники підприємства запевняють, що це непоодинокий випадок, - рослини крадуть і з Майдану Незалежності, площі Небесної сотні, викопують троянди з квітників по проспекту Коцюбинського та в Центральному парку. Особливо це поширено відразу після висадки, коли рослини ще не встигли вкоренитися.

Щоденно з міських клумб зникає кілька десятків розсади

Тільки в цьому році на міські клумби, враховуючи і об’ємні композиції, висаджено більше двохсот тисяч квітів, а щоденно їх зникають десятки. Невеликі однорічні рослини «зеленбудівці» змушені знову підсаджувати, а багаторічні чагарники та троянди іноді поновлювати немає чим. Тож працівники комунальних служб звертаються до вінничани допомогти боротися із крадіями, і фотографувати усіх, хто щось викопує на міських клумбах. Надсилати світлини можна на електронну адресу [email protected], або відразу телефонувати за номером 59-52-71.



Переглядів: 3661
Поширень: 0