Цього року у 28 вінницьких пришкільних таборах відпочиває 4900 дітей. Хлопчики та дівчатка не лише розважаються, а й мають можливість підвищити свій рівень володіння іноземними мовами. Щоб діти отримували від харчування у таборах більше користі, до їхнього раціону додали полуницю. Як відпочивають малюки сьогодні перевіряв в.о. міського голови Сергій Моргунов.

З 3 червня у Вінниці розпочали працювати пришкільні табори, закінчиться зміна 19 червня. Наразі тут відпочиває 4900 дітей (у 2006 році діяло 16 таборів, у яких проводили своє дозвілля 2500 хлопчиків та дівчаток), переважно це учні з 2 по 6 класи. Тут для учнів організовано змістовне дозвілля. Діти відвідують аквапарк, ходять на екскурсії до міських пожежних частин, відпочивають у «Дитячій планеті», насолоджуються концертними програма від вихованців Палацу мистецтв «Зоря» та Центру підліткових клубів за місцем проживання. А також на школярів чекають різноманітні конкурси, квести, флешмоби, змагання, ігрові програми тощо. Передбачено й цикл занять «Гімнастика для очей», лікувальна фізкультура для дітей з ортопедичною патологією, фестиваль спорту, показові виступи спортсменів.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Як і у попередні роки для дітей передбачені профілактичні заходи із попередження травматизму. Долучаться малята й до відзначення Дня соціальної та фінансової грамотності (за програмою Афлатун). Чекають на них екскурсійні та інформаційно-туристичні програми. Крім відпочинку діти у пришкільних таборах мають можливість здобути нові знання. Для хлопчиків та дівчаток, які відпочивають на базі гуманітарної гімназії №1 та школи №25 створено англомовне середовище. А у школі №12 – малята вивчають польську мову.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Діти, які відпочивають у таборах отримують харчування. За традицією, до їхнього раціону включили фрукти, з постачанням яких допомагають місцеві підприємці. Сергій Моргунов побував у їдальнях кількох шкіл, щоб подивитися, чим годують дітей та на якому обладнанні готують. «Ще в минулому році у рамках програми енергозбереження я наголошував на тому, що заощаджувати на витратах електроенергії потрібно у тому числі і комунальними закладами, серед яких школи та дитячі садки. Тому в цьому році ми зосередимо свою увагу на заміні електричного обладнання у шкільних їдальнях. Це буде здійснюватись в першу чергу за кошти комунального підприємства, яке забезпечує харчування у цих школах. За рахунок бюджету будуть проведені відповідні ремонті роботи по встановленню обладнання», – зазначив Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Під час об’їзду в.о. міського голови Сергій Моргунов побував у школі №25, де діє табір «Fairy tale», у якому відпочиває 250 дітей. Тут малята знаходяться в англомовному середовищі, для них проводять щоденні тренінги, де школярі в ігровій формі поповнюють свої знання. Усе, що відбувається в таборі проходить переважно англійською. До речі, у цій школі проводиться комплексна реконструкція приміщення із застосуванням енергозберігаючих технологій. Це перша школа міста з таким масштабом робіт.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Реконструкція включає в себе заміну вікон на пластикові, утеплення даху та фасаду. На реалізацію цього проекту ЮНЕП надав грантову допомогу у розмірі 108 тис. дол. (близько 1,260 млн. грн.). «У минулому році тут було замінено 383 вікон на енергозберігаючі, а це повністю по всій школі. І, як зазначив директор закладу, вони вже відчули достатню економію коштів: за місяць на 30 тисяч гривень менше виплат за теплопостачання. Ми продовжуємо реалізацію цієї програми й надалі. Ми подали заявку у Фонд регіонального розвитку для того, щоб зробити повністю утеплення самої школи. Враховуючи, що ми беремо на себе 10% витрат, роботи ми вже розпочали з даху. Якщо будуть виділені кошти, то в цьому у цій школі завершиться утеплення даху та фасадів. Я думаю, що це дозволить зекономити витрати на тепло до 40%, а дітям буде тепло у всіх класах та коридорах», – каже Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Пришкільний табір «Знання. Здоров’я. Задоволення» діє при школі №35, де відпочиває 200 дітей. Тут сьогодні учнів знайомили з різними видами спорту, які пропонуються у ДЮСШ міста. Діти долучалися до майстер-класів та пробували свої сили у баскетболі, боротьбі сумо на сучасному стадіоні, побудованому біля школи за інвестиційні кошти у 2011 році. За таким же принципом минулого року було побудовано спортивний комплекс біля шкіл №№18 та 25. Він складається з міні-футбольного поля, баскетбольного, волейбольного та гандбольного майданчиків. Є бігова доріжка, зона тренажерів з турніками та ігровий майданчик для дітей. Весь комплекс побудовано без залучення бюджетних коштів – виключно за рахунок інвестора.

Сергій Моргунов сьогодні перевірив роботу пришкільних таборів міста

Для довідки

Також у цьому році 36 дітей – переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад традиційно відпочинуть у «Літній школі» на базі приміського табору «Колос» під керівництвом заслуженого вчителя України ФМГ № 17 Юрія Пасіхова. А діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули у зоні АТО, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей (210 людей) поїдуть на відпочинок на узбережжя Чорного моря у табір «Бригантина» м. Скадовськ Херсонської області. Щорічно в кінці зміни в пришкільних таборах проводиться анкетування дітей щодо рівня організації відпочинку. За підсумками анкетування формується план роботи пришкільних таборів на наступний рік та розподіляється кількість місць.



Переглядів: 5023
Поширень: 0