10 червня працівники Головного управління ДСНС в усіх районах Вінницької області розпочали широко-масштабне відпрацювання щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки оздоровчих об’єктів, запо-бігання загибелі та травмуванню людей на водних об’єктах під час купального сезону.

Зокрема цього тижня у Козятинському, Могилів-Подільському, Тростянецькому, Вінницькому та Ямпільському районах фахівці служби «101» спільно з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також журналістами проводяться рейдові перевірки готовності таборів відпочинку до зустрічі дітей.

Напередодні ж у с. Йосипівка Козятинського району рейдова бригада, до якої увійшли фахівці ГУДСНС, райдержадміністрації та Вінницької обласної телерадіокомпанії «Вінтера», відвідала дитячий оздоровчий табір «Пролісок», до якого наступного тижня має розпочатися заїзд відпочиваючих.

На Вінниччині рятувальники перевіряють літні табори

З’ясувалося, що керівництво об’єкту систематично проводить інструктажі щодо дотримання обслуговуючим персоналом вимог пожежної і техногенної безпеки. Табір укомплектований достатньою кількістю первинних засобів пожежогасіння, є кілька пожежних водоймищ та пристосована до забору води пожежними автомобілями водонапірна вежа. На видних місцях та в кожному будиночку для відпочиваючих розміщено профілактичні пам’ятки, плакати та куточки безпеки. Електрична мережа справна та виміряна на опір ізоляції.

А от водойма, яка знаходиться неподалік табору, не має обладнаного пляжу, тому адміністрація «Проліску» подбала про заходи безпеки: територія табору надійно огороджена, а на ставку на видних місцях встановлено заборонні знаки щодо купання.

На Вінниччині рятувальники перевіряють літні табори

Слід зазначити, що під час подібних рейдових перевірок, працівники ДСНС проводять також практичне відпрацювання планів та карток пожежогасіння на об’єктах літнього відпочинку, а також додаткове навчання персоналу оздоровчих закладів користуванню первинними засобами пожежогасіння.



Переглядів: 3474
Поширень: 0