Жертвами шахраїв стали вінничанин та житель одного з сіл Вінницького району. Чоловіки намагаючись продати через мережу Інтернет свої речі, перерахували зловмиснику власні заощадження.

9 червня до міської міліції з заявою про шахрайство звернувся 35-річний вінничанин. Чоловік розмістив на одному з Інтернет-сайтів оголошення про продаж дитячого візочка. Йому зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем. Для підтвердження операції власнику картки необхідно було ввести код, який надійде смс-повідомленням. Набравши код у банкоматі, чоловік підтвердив операцію зняття 2 тисяч гривень з власного рахунку. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до міліції.

Того ж дня, за подібних обставин, продаючи дитяче автокрісло через мережу Інтернет, жертвою шахрайства став 43-річний житель Вінницького району. Чоловік перерахував аферистам 12 639 гривень.

За даними фактами слідчим відділом міліції зареєстровано кримінальні провадження за ознаками злочину передбачені ч.1 ст.190 КК України(шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі до 3-х років.

Міліція звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте не зрозумілі для вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 2780
Поширень: 0