Сьогодні стартувала акція «Вінниця за чисте майбутнє» у рамках відзначення Європейського тижня сталої енергетики. Всі бажаючі можуть долучитися до збору використаних батарейок, ємності для яких розташовані у Прозорих офісах міста.

Вже традиційно під час проведення у Вінниці Європейського тижня сталої енергетики проходить збір використаних батарейок. У місті встановлюють спеціальні контейнери, куди вінничани можуть їх приносити.

16 червня у рамках акції «Вінниця за чисте майбутнє» такі ємності розташували у Прозорих офісах міста. Вже з самого ранку вінничани почали зносити до них батарейки. Долучилися до акції й працівники Територіального центру соціального обслуговування Вінницької міської ради, які принесли з дому 122 використані батарейки.

Кожен вінничанин може долучитися до акції «Вінниця за чисте майбутнє», здавши використані батарейки

«Колектив Територіального центру радо відгукнувся взяти участь в цій акції, адже наскільки довкілля буде чистим, залежить від нас. У повсякденному житті батарейки приносять чимало користі людям. Вони використовуються в ліхтариках, годинниках, телефонах, пультах тощо. Але, після того, як вони були використані, металеве покриття батарейки руйнується від корозії, важкі метали потрапляють в грунт, воду. В природних умовах «пальчикова» батарейка розкладається приблизно 10 років», – каже зазначила директор Територіальний центр соціального обслуговування Вінницької міської ради Галина Бачинська.

Акція «Вінниця за чисте майбутнє» триватиме до 19 червня.

Для інформації:

Використані батарейки, які, як правило викидають у сміттєзвалища, розкладаються і, відповідно, елементи, які в них є (важкі метали, цинк, кислоти та ін.), потрапляють в верхній шар ґрунту і воду. Почасти люди не розуміють, що кожен викинутий у смітник елемент живлення забруднює 400 літрів води або 200 квадратних метрів ґрунту.



Переглядів: 3567
Поширень: 0