Для зручності пересування пішоходів та велосипедистів по тротуару з велодоріжкою вздовж однієї з ділянок Хмельницького шосе довстановлюються додатково більше двох десятків світлодіодних ліхтарів. Також на сьогодні будується мережа зовнішнього освітлення на ряді вулиць Старого міста, які до цього часу ще не були освітленими.

У Вінниці продовжується розбудова мережі вуличного освітлення. Наразі працівники МКУП «Міськсвітло» довстановлюють 22 нових світильника вздовж велосипедної доріжки по Хмельницькому шосе. Додаткове освітлення ділянки від перехрестя з вулицею 600-річчя до перехрестя з 40-річчя облаштовують завдяки зверненню мешканців мікрорайону, які, користуючись велодоріжкою, відзначали, що вуличних ліхтарів, що освітлюють основну проїжджу частину, для безпечного руху недостатньо. Тому в цьому році було проведено поточний ремонт велосипедної доріжки та встановлено додаткові опори з світлодіодними світильниками. Минулого року було освітлено ще одну частину тротуару по Хмельницькому шосе – від перехрестя з вулицею 40-річчя до перехрестя з вулицею Блока.

Також на сьогодні вже завершуються роботи по ще одному об’єкту – будівництву мережі вуличного освітлення в одному з мікрорайонів Старого міста. По вулицях Будівельників, Тихій, Примакова, частині вулиці Тимощука з новобудовами, тупику Тихому мають облаштувати 126 вуличних світлодіодних ліхтарів. Для цього було до встановлено додатково 9 опор. За словами начальника відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслава Хілінського, на сьогодні роботи по цьому проекту вже завершуються, залишилося встановити 29 ліхтарів. Нагадаємо, що в цьому році було освітлено ще один «кущ» вулиць Старого міста. До того проекту увійшло будівництво мережі вуличного освітлення по вулицях Аграрній, Глінки, Затишній, Грушевій, Нахімова, Молодіжній, провулках Фадєєва, Грушевому, Молодіжному, Доброму, 1-7 тупиках Аграрних.

На сьогодні департаментом комунального господарства та благоустрою розробляється проект по освітленню набережної Південного Бугу від Центрального мосту до вулиці Чорновола. Тут планують встановити понад чотири десятки ліхтарів. ​



Переглядів: 3310
Поширень: 0