Вінницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завершено проведення навчального семінару для прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу з метою підвищення їх виховного потенціалу.

Заняття проходили у формі лекцій та тренінгових занять, до проведення яких долучились практичні психологи, психотерапевти, фахівці обласних установ та закладів охорони здоров’я, освіти, служби у справах дітей облдержадміністрації.

Під час роботи в групах батьки вивчали поведінкові особливості дитини, які ускладнюють процес спілкування та взаємодії з нею.

Також учасники дізнались про соціально-психологічну роботу з дітьми, які мають поведінкові відхилення, про психічну травматизацію дітей як наслідок впливу несприятливих умов соціалізації, про методи сімейного виховання.

З початку року психологи провели навчання для 150 прийомних батьків та батьків-вихователів

Тренери допомогли опанувати батькам питання, пов’язані з фізичним, інтелектуальним та психічним розвитком підлітків, їх взаємовідносин з однолітками, друзями, прийомними батьками та іншими членами прийомної родини.

Крім того, учасники навчань опрацювали питання майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особливості роботи з дітьми із затримкою психічного розвитку та розладами поведінки.

З початку року психологи провели навчання для 150 прийомних батьків та батьків-вихователів

За результатами навчань підготовлено рекомендації стосовно подальшого соціального супроводження прийомних дітей та дітей-вихованців.

Всього у 2015 році відбулось 3 навчання за відповідною програмою, в яких взяли участь 150 прийомних батьків та батьків-вихователів.

Згідно з чинним законодавством прийомні батьки та батьки-вихователі проходять таке навчання один раз на два роки.

З початку року психологи провели навчання для 150 прийомних батьків та батьків-вихователів

З інформацією щодо створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу можна ознайомитись на сайті обласного ЦСССДМ http://vin-ocsssdm.com.ua



Переглядів: 3319
Поширень: 0