Близько трьох тисяч використаних батарейок та акумуляторів здали вінничани протягом минулого тижня. Акція проходила у рамках Європейського тижня сталої енергетики, контейнери для використаних джерел енергії були розташовані у Прозорих офісах міста.

З 15 по 19 червня у Вінниці відбувся Європейський тиждень сталої енергетики. За цей час вінничани та гості міста побували на екскурсіях на комунальних підприємствах Вінниці, відвідали щорічну міжнародну конференцію: «З Угодою Мерів до енергонезалежності: Виклик прийнято!». А також – долучилися до акції «Година міста», та дізналися багато корисної інформації, завітавши на «Екомістечко», «Енергомістечко» та «Веломістечко». Однією з найбільш знакових подій стало те, що Вінниця першою серед міст пострадянського простору отримала Європейську енергетичну відзнаку.

Вже традиційно, під час Європейського тижня сталої енергетики вінничани активно здавали до спеціальних контейнерів використані батарейки, які вже відпрацювали свій потенціал. Завдяки акції «Вінниця за чисте майбутнє» було зібрано близько трьох тисяч батарейок та акумуляторів, що на тисячу більше, ніж в минулому році

«З кожним роком все більше вінничан усвідомлює, що вони своїми діями можуть впливати на екологічний стан навколишнього середовища. Наприклад, якщо людина викине одну батарейку, та забруднить 20 м2 землі або 400 літрів води, оскільки вона містить важкі метали та хімічні сполуки. Крім того, люди почали економніше використовувати електроенергію, воду та інші ресурси», – розповідає радник міського голови, координатор з енергоефективності Вінницької міської ради Марія Дружиніна.



Переглядів: 2968
Поширень: 0