З минулого тижня у місті розпочали оновлювати дорожню розмітку на зупинках громадського транспорту. Дорожники вже виконали роботи на деяких центральних вулицях міста, а з сьогоднішнього дня наноситимуть спеціальну розмітку на Замості. Це робиться для впорядкування та підвищення безпеки руху громадського транспорту.

Дорожники вже оновили дорожню розмітку на зупинках громадського транспорту по вулицях Театральна, Соборна, Пирогова, Келецька, Скалецького та Свердлова. Розпочали оновлювати її на Замості, а потім такі роботи проходитимуть й в інших мікрорайонах міста. Горизонтальна жовта лінія вказує водіям, що зупинка та стоянка транспорту у цих місцях суворо забороняється. Також дорожники нанесли жовту зигзагоподібну лінію, яка позначає місця зупинок маршрутних транспортних засобів. Згідно Правил дорожнього руху, така розмітка забороняє зупинку будь-якого іншого транспорту на цій ділянці дороги, а також зупинку транспорту за 30 метрів в обидва боки від знаку, що позначає зупинку.

Також в зоні зупинок громадського транспорту оновлюють жовту розмітку «людина на візку». Вона наноситься у місті ще з 2009 року у рамках програми «Місто Вінниця зручне для всіх». Як зазначив начальник комунального підприємства «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» Іван Юрченко, навпроти такої розмітки мають бути передні двері транспортних засобів під час зупинки. Ця розмітка наноситься для створення більш комфортних умов для людей з обмеженими фізичними можливостями (а також людей літнього віку, вагітних жінок) які користуються тролейбусами та автобусами. Така розмітка дозволяє людям з обмеженими фізичними можливостями, зокрема із частковою втратою зору, без перешкод потрапити до салону тролейбусу чи автобусу та зорієнтуватися, де закінчується тротуар.

Нагадаємо, що у травні була оновлена розмітка синього кольору по місту. Вона передбачає місця для паркування. У деяких місцях з іншого боку вулиці від синьої розмітки нанесена жовта лінія, яка визначає, що зупинка тут транспорту, тим паче, його стоянка, суворо забороняється.

Вже традиційно, у липні дорожники розпочнуть поновлювати написи на дорогах «Увага діти!». Їх розміщують не тільки на проїжджих частинах біля самих шкіл, а й взагалі біля пішохідних переходів, якими діти найчастіше прямують до навчальних закладів.



Переглядів: 2808
Поширень: 0