Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув із робочим візитом до Миколаєва.

Як повідомляє прес-центр МВС, «візит пов’язаний з корупційною ситуацією у міліції Миколаївщини. Разом з міністром внутрішніх справ до Миколаєва прибув спецпідрозділ МВС «Миротворець».

«Під час візиту глава МВС ухвалить низку важливих кадрових рішень для подолання систематичної корупції в міліції області», – йдеться у повідомленні.

Раніше у Миколаєві розгорівся скандал через хабарі, які вимагали співробітники ДАІ. Зокрема активіст Дмитро Кравчук зняв як інспектори ДАІ на посту в селищі Коблево збирають хабарі з водіїв вантажівок. Активіст зафіксував кілька десятків таких епізодів. На відеозаписах видно, як кожна фура, що проїжджає повз пост, зупиняється, і водій передає гроші співробітнику ДАІ.

«Мені набридло дивитися на безсоромні очі ДАІшників. Ми тут з губернатором не для приємних речей. ДАІ буде ліквідовано - через день - два буде підписаний новий закон про поліцію. Ми прийняли рішення підписати указ, згідно з яким весь склад ДАІ (Миколаївської області), буде виведено за штат і звільнений від посад. У четвер ви повинні прибути в міліцію для визначення порядку атестації. Кожен, хто хоче працювати в новій поліції – повинен довести це. Я заявляю про початок конкурсного прийому з 27 липня. До того часу всі функції Державтоінспекції виконуватимуть спецпідрозділу «Миротворець», «Миколаїв» та «Кобра», - заявив Арсен Аваков, передає місцеве видання Nikvesti.



Переглядів: 3777
Поширень: 0