На ігрових майданчиках дошкільних закладів міста розпочали встановлювати нові каруселі. Так, качелі-пружинки, балансири та інші ігрові елементи у цьому році заплановано встановити у ДНЗ №№2, 9, 10, 13, 34. Загалом за п’ять років планується оновити дитячі майданчики у 27 садках. Сьогодні під час чергового об’їзду території міста в.о. міського голови Сергій Моргунов побував у двох дитячих садочках, щоб перевірити якість проведення робіт.

Щоб забезпечити змістовне дозвілля дітей з 2006 року у Вінниці почали встановлювати ігрові майданчики на прибудинкових територіях та в мікрорайонах приватної забудови. Планується, що до кінця року їхня кількість сягне понад 250. Крім того, вже п’ять років поспіль у місті встановлюють багатофункціональні комплекси. В цьому році заплановано облаштувати шість таких об’єктів (чотири вже зроблено) і близько 10 малих ігрових майданчиків. А з цього року у місті почали оновлювати ще й ігрові майданчики дитячих садків – на багатьох з яких гойдалки, гірки та каруселі ще радянського зразка.

У дитячих садочках Вінниці почали оновлювати ігрові майданчики

«У минулому році, коли ми формували бюджет на 2015 рік, я вніс пропозицію щодо оновлення ігрових майданчиків у дитячих садочках. Насамперед це робиться у тих закладах, які цього потребують першочергово, тобто там, де найбільш застаріле обладнання, встановлене ще за радянських часів. У цьому році було визначено п’ять таких садочків, загальна вартість обладнання для яких становить 210 тисяч гривень. До 2020 року ми передбачаємо оновити дитячі майданчики у 27 закладах. Адже дуже важливо, щоб у садках дітям було комфортно і зручно гратися та відпочивати», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

У дитячих садочках Вінниці почали оновлювати ігрові майданчики

Нові каруселі вже з’явилися у ДНЗ №9 (вул. Пушкіна,8). Цей заклад був створений у 1953 році. Наразі тут шість груп дітей, садочок розрахований на 107 місць. В закладі 3 майданчики, на яких раніше поновлювались пісочниці, альтанка, малі архітектурні форми. У червні цього року тут встановлено карусель, балансир та чотири качелі-пружинки. Крім того, протягом літа в закладі планується замінити кілька вікон та дверей, провести косметичний ремонт приміщень та частковий ремонт паркану.

У дитячих садочках Вінниці почали оновлювати ігрові майданчики

«Коли я прийшла працювати в цей дитячий садок, заклад був зовсім інший. Стояло питання про його знесення, потім на громадських слуханням люди вирішили, що садочок повинен бути. Нас підтримав Володимир Гройсман, який на той час був міським головою. Він зазначив, що ми не дамо знести заклад, оскільки є багато дітей, які його потребують. Поступово садок почав розвиватися. Раніше у нас були металеві конструкції від старих качель, але ми були змушені їх демонтувати через те, що вони були небезпечні. Тому зараз ми дуже вдячні, що на майданчиках садочка з’явилися нові сучасні та цікаві каруселі», – каже завідуюча ДНЗ №9 Інга Бондар.

У дитячих садочках Вінниці почали оновлювати ігрові майданчики

Також під час об’їзду Сергій Моргунов побував у ДНЗ № 34 (вул.Червноноармійська,99), де в червні було встановлено кілька нових каруселей. «Ми визначили вісім каруселей, якими можуть поповнюватися садочки, а вже які з них з’являться на території того чи іншого садочку, вирішують працівники закладу у залежності від вподобань дітей», – каже директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк.



Переглядів: 7363
Поширень: 0