Ще п\'ять міських доріг будуть відремонтовані восени поточного року. Ремонт фінансуватиметься за рахунок коштів обласного та міського бюджетів.

Наразі ремонтні роботи вже тривають по вул. Енгельса. На перехресті вул. Свердлова та Р. Скалецького теж розпочався ремонт. Тут облаштують сучасну розв\'язку з відповідним регулюванням руху. В подальшому плануються роботи по ремонту дорожнього покриття вул. Г.Успенського, 600-річчя та Київської (на відрізку від вул. Тарногродського до мосту на виїзді із міста у напрямку Києва). Міський голова Володимир Гройсман каже, що ремонтні роботи заплановано завершити протягом місяця, однак їх швидкість буде напряму залежати від погоди. «Незалежно від кризових умов, ми у цьому році змогли витягнути ситуацію і по капітальному, і по поточному ремонту доріг, але це було надзвичайно важко, - розповідає мер. - Плануємо і в подальшому щороку виконувати значний обсяг робіт, аби підтримувати дорожнє покриття міських шляхів у належному стані».

У минулому році розпочалось будівництво трамвайної колії «вул. Келецька - Барське шосе - Хмельницьке шосе». За даними управління капітального будівництва міської ради, з бюджету міста на будівництво колії у 2008 році було виділено 4,3 млн. грн. За ці кошти була розроблена проектна документація та розпочаті будівельно-монтажні роботи: зроблено земляне дорожнє полотно, прокладено водопропускну трубу, частково зливну каналізацію, перенесено кабелі. Однак у поточному році роботи були вимушено призупинені через те, що фінансово-економічна ситуація в країні не давала можливості їх продовжувати. Сьогодні повна вартість виконання робіт коштує вже біля 60 млн. грн. Володимир Гройсман сподівається, що у наступному році будівельні роботи все ж таки відновляться: «Цей об\'єкт є надзвичайно необхідним для Вінниці. Однак продовження робіт напряму залежить від того, яким буде прийнятий бюджет наступного року. Якщо він буде прийнятий з елементами тих нововведень по децентралізації ресурсу, який сьогодні є в проекті закону - це нам дасть можливість відновити роботи. Якщо ж цей процес знову буде заполітизований, і законодавець захоче залишити весь ресурс «у центрі» - нам буде важко це зробити. Але я не бачу завдань, які ми б не могли виконати. Ми цей об\'єкт будемо включати і в загальнонаціональні програми, щоб отримати кошти на будівництво в тому числі і з державного бюджету. Можливо, вдасться його внести у перелік заходів, які будуть реалізовуватись згідно угоди між Кабінетом Міністрів України, Вінницькою областю та містом Вінницею».


Переглядів: 2858
Поширень: 0