Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди працівником страхової компанії Вінниччини.

Службовець вимагав від одного з громадян 70 тис грн за надання висновку про можливість виплати грошових коштів за страховий випадок, який мав місце. У подальшому він отримав вказану суму, після чого його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі, у кримінальному провадженні, проводиться досудове розслідування за ч. 4 ст. 368-3 КК України та вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідка:

ч. 4 ст. 368-3 КК України - одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду поєднані з вимаганням неправомірної вигоди.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 2546
Поширень: 0