Буквально кілька днів тому на фасаді  5-поверхової будівлі, що будується на розі вулиць Свердлова та Володарського, з'явилося графіті зі сценками життя вінницької «Єрусалимки» початку ХХ століття. І хто б міг подумати - ці чудові сюжети з історії міста вже принесли ініціатору їх появи проблеми. Мешканка сусіднього будинку зажадала від забудовника «зафарбувати стіну», оскільки «це не церква», і вона не хоче, виходячи з дому, бачити «купола»...

Будівництво житлового 16-квартирного будинку в історичній частині Вінниці - за два кроки від «Мурів» - завершиться цього року. Щоб надати колориту однотонного фасаду, на ньому і зробили графіті. Ініціатором того, щоб прикрасити будівлі став директор компанії «Вінницяінвестбуд» Ігор Гладков.

Варто віддати належне автору композиції, він вдало підібрав сюжет, передавши атмосферу «Єрусалимки» - розташованого поруч кварталу, де колись проживали місцеві євреї. Саме цей квартал надихнув відомого у всьому світі художника Н. Альтмана на серію малюнків про життя вінничан.

У Вінниці на стіні будинку з'явилось шикарне історичне графіті. Втім, як завжди, є невдоволен

Ігор Гладков розповів «РЕАЛу», що мешканка сусіднього будинку розкритикувала не жанр, не сюжет, а саму наявність картини на стіні. За словами пенсіонерки, вона 42 роки живе в цьому місці, і не хоче, виходячи на вулицю, дивитися на всілякі там художества. Тобто їй не сподобалося. І, мабуть, жінці вдалося переконати директора компанії-забудовника, що малюнки на стінах, навіть високохудожні, потрібно прибрати. Після розмови з журналістом, І. Гладков погодився почекати з зафарбовуванням. «Добре, що хоч комусь подобається. Як бачите, не всім... Якщо не домовимося з цією жінкою, то через місяць закрасимо», - уточнив Ігор Олексійович.

У Вінниці на стіні будинку з'явилось шикарне історичне графіті. Втім, як завжди, є невдоволен

У свою чергу «РЕАЛ» запропонував допомогу будівельникам в плані благоустрою та прикраси Вінниці якісної «настінним живописом». Подібні графіті, а не сірі-білі-кремові стіни, є окрасою будь-якого міста, його «родзинками»...



Переглядів: 6684
Поширень: 0