Комунальні служби міста закінчують вдруге косити траву на прибудинкових територіях, а в деяких місцях вже почали втретє. Також вже втретє стрижуть траву й на центральних вулицях приватного сектору. За необхідності комунальники косять траву вздовж магістральних вулиць, на газонах тощо.

Покіс трави – це один із елементів комплексної роботи з благоустрою, який необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду міських вулиць та дворів. Тому комунальні служби періодично стрижуть траву у дворах багатоповерхівок, на узбіччях доріг, на площах, в парках та скверах. За тим, щоб ця робота виконувалась вчасно, у місті слідкує муніципальна поліція. І вже кілька років поспіль цей процес відбувається по чітко відпрацьованій схемі.

Протягом теплого сезону комунальники кілька разів косять траву вздовж магістральних доріг. Скошується трава і на прибудинкових територіях. За рахунок цього двори багатоповерхівок не заростають бур’янами і мають більш охайний вигляд. Вартість цієї послуги входить в тариф за утримання будинку. Втім мешканці багатоповерхівок можуть економити і самостійно виконувати цю роботу. Наразі на прибудинкових територіях вже закінчується друге коло покосу трави, а в деяких місцях розпочалося третє.

В приватному секторі на магістральних вулицях траву централізовано скошують працівники комунальних служб, а біля самих будинків за порядком слідкують самі мешканці. «Кількість покосів залежить від погоди та швидкості росту трави. Так, центральні вулиці за це літо зараз вже косять третій раз, а другорядні з цього тижня почнуть косити по другому коло, – розповіла заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Інна Вітенко. – За правилами благоустрою та санітарного стану міста Вінниці власники садиб зобов’язані скосити бур’яни на відстанні 5 метрів від огорожі по периметру будинку. Якщо перед будинком є бордюр – то до бордюрного каменю. Квартальні комітети постійно проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями приватної забудови щодо підкошування трави вздовж парканів. Також по поштових скриньках жителів, які це ігнорують, розносяться листівки з попередженнями. Крім того, щовівторка муніципальна поліція здійснює перевірки щодо дотримання мешканцями цих вимог».

На власників садиб, під парканами яких височіють бур’яни, складаються протоколи про порушення Правил благоустрою міста. Відповідно до них адмінкомісія може призначити штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.



Переглядів: 5301
Поширень: 0