З початку цього року у місті реалізовано чотири проекти по реконструкції мереж зовнішнього освітлення. У результаті, нові світлодіодні ліхтарі з’явилися по вулиці Пирогова, Хмельницьке шосе та на Старому місті (в тому числі територія квартальних комітетів «Поділля» та «Царина»). Завдяки цьому мешканцям стало комфортніше ходити містом у темну пору доби, а встановлення світлодіодних світильників дозволяє значно економити електроенергію.

Наприкінці минулого року на грудневій сесії міської ради під час звіту за проведену роботу у 2014-му році та планах на цей рік в.о. міського голови Сергій Моргунов зазначив, що потрібно закцентувати увагу на розширенню мережі зовнішнього освітлення на території приватної забудови. І вже у лютому роботи по реконструкції мереж зовнішнього освітлення стартували.

На почату року 196 світлоточок було встановлено по вулицях Аграрна, Глінки, Затишна, Грушева, Нахімова, Молодіжна. А також на провулках Фадєєва, Грушевського, Молодіжному, Доброму, тупик Аграрний (Старе місто квартальний комітет «Поділля»). У рамках цієї реконструкції було додатково встановлено 46 опор. А на стовпах, що вже були встановлені раніше, замінили старі лампи розжарювання на світлодіодні.

За сприяння депутата Вінницької міської ради Геннадія Богуславського у цьому році було проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення провулків і тупиків на території квартального комітету «Поділля» та «Царина». «Раніше ці території майже не освітлювалися, були ліхтарі, але в недостатній кількості і з лампами розжарювання. Мешканці зверталися з проханням встановити тут якісне освітлення і в цьому році тут з’явилося 123 світлоточки світлодіодних світильників», – каже депутат міської ради від цього округу Геннадій Богуславський.

Крім того, 43 світильника встановлено на пішохідній зоні від будинку №25 по вул. Хмельницьке шосе, до вулиці 600-річчя. Також у цьому році реконструювали мережі зовнішнього освітлення проїзду по вулиці Пирогова,113-129 – розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик.

Під час реконструкції встановлюються лише світлодіодні світильники. Якщо порівняти їх зі звичайними лампами розжарювання, то вони економніші в середньому у п’ять разів, а від енергозберігаючих натрієвих – утричі. Світлодіодні світильники, які встановлюються по місту, мають гарантію на 5 років, а виробляє їх наше місцеве підприємство.



Переглядів: 3101
Поширень: 0