З метою збереження автомобільних доріг загального користування на вулично-дорожній мережі Вінниччини проводиться габаритно-ваговий контроль. Зокрема, працівниками Укртрансінспекції, за участю представників дорожніх підприємств та Державтоінспекції,   здійснюється контроль за дотримання водіями транспортних засобів габаритно-вагових параметрів під час дорожнього руху.

Укртрансбезпекою за погодженням з ДАІ визначаються місця проведення контролю. Особливі умови для руху транспорту визначаються власником автомобільних доріг загального користування. Створено 3 спільних мобільних групи, до складу яких входять працівники Укртрансінспекції та Державтоінспекції.

На Вінниччині введено обмеження на рух вантажівок

Службою автомобільних доріг у Вінницькій області введено обмеження на рух великовагових транспортних засобів, загальною вагою понад 24 т., навантаженням на вісь більше ніж 7 т. з 10 год. до 22 год. у період підвищення температури повітря більше + 280С.

Зосереджуємо увагу водіїв і власників вантажних транспортних засобів, що відповідно до вимог п. 2.41 ПДР України, у місцях здійснення габаритно-вагового контролю, на вимогу працівника такого пункту або працівника МВС водій зобов’язаний зупинитись та передати для перевірки визначені документи, а також надати транспортний засіб для вагового чи габаритного контролю у передбачений законом спосіб.

На Вінниччині введено обмеження на рух вантажівок

У разі виявлення на стаціонарних або пересувних чи автоматичних зважувальних пунктах порушення правил проїзду великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів такий транспортний засіб тимчасово затримується, згідно із статтею 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, до водіїв - порушників буде застосовано чималі штрафні санкції. 

На Вінниччині введено обмеження на рух вантажівок

Отже, радимо суб’єктам перевезення великовагових і великогабаритних вантажів дотримуватись встановленого порядку перевезення вантажів, а у разі перевищення дозволених габаритно-вагових параметрів в обов’язковому порядку, завчасно звертатись до Служби автомобільних доріг у Вінницькій області та ДАІ, через дозвільні центри, для отримання необхідних погоджень.   

Довідкова інформація за телефонами:

Укртрансінспекція:

тел. : +38(0432) 67-13-12

тел. : +38(0432) 67-13-14

Служба автодоріг:

тел. : +38 (0432) 67-13-00

факс: +38 (0432) 67-01-92

Державтоінспекція:

тел. : +38 (0432) 59-40-49



Переглядів: 3668
Поширень: 0