61 котельня теплопостачальних організацій міста готова до початку опалювального сезону повністю, а теплові мережі вже пройшли гідравлічні випробування (за винятком тих, де завершуються роботи по перекладці мереж із заміною на сучасні попередньо ізольовані труби). На фінішній прямій і роботи по ремонту та заміні водопровідних мереж (виконано 95% робіт від запланованих обсягів). Решту підготовчих заходів до осінньо-зимового періоду комунальним підприємством «Вінницяоблводоканал» вже завершено. Про готовність міста до опалювального сезону 2009-2010 рр. в цілому йшлося 8 жовтня на підсумковій нараді у мерії із керівниками комунальних та відомчих підприємств.

Вже на наступному тижні комунальники очікують на поставку 1600 тон солі для запобігання ожеледі (із третьої декади жовтня прогнозується погіршення погодних умов), після чого техніку, яка буде перевозити посипочний матеріал - «переодягнуть» у зимове обладнання. За інформацією управління енергетики, транспорту та зв\'язку, - відповідною комісією вже перевірено стан транспортних засобів, які будуть задіяні у транспортних перевезеннях в осінньо-зимовий період (150 одиниць техніки ТТУ, півтисячі маршруток та 40 автобусів загального користування).

Завершили підготовчі роботи до зими і бригади підприємства «Вінницькі електричні мережі» - цьогоріч вони здійснили реконструкцію повітряних ліній загальною протяжністю 11 км, збудували і кілометр нових, встигнувши у міжсезонний період також замінити 130 електроопор.

Теплопостачальники цьогоріч, готуючись до чергового опалювального сезону, не тільки ремонти проводили, але й шукали шляхи зменшення енергоспоживання та економії власних ресурсів. Приміром, комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» завдяки вжитим заходам зможе заощадити 418, 8 тис. грн. на оплаті праці (завдяки оптимізації виробничого процесу), 345,6 тис. м3 газу та 830 тис. кВт електроенергії.

Міський голова Володимир Гройсман подякував присутнім за проведену роботу, особливо відзначивши високий рівень роботи керівництва КП «Вінницяміськтеплоенерго» та Трамвайно-тролейбусного управління. «Не зважаючи на складний кризовий рік, всі необхідні заходи по підготовці до зими були здійснені не в авральному режимі, а у плановому. І це надзвичайно серйозний результат. На прикладах деяких підприємств ми бачимо ще і виважену та раціональну господарську політику, коли Ви не просто готуєтесь до сезону, а думаєте на перспективу і впроваджуєте енергозберігаючі технології. - Зазначив очільник міста. - Таку ж стратегію я хотів би бачити у роботі ЖЕКів: треба підтягнути стан технічних приміщень, попрацювати над утепленням, перевірити наявність скла у під\'їздах (що є Вашою «больовою точкою»). У Вас іще є декілька днів, аби навести лад. А з понеділка незалежна робоча група розпочне тотальну перевірку.» В першу чергу комісія проведе ревізію у будинках житлового фонду.


Переглядів: 3240
Поширень: 0