Міліція, як відомо, лише документує хабарі. Рішення про порушення справ щодо хабарників приймає і розглядає виключно прокуратура. Тому зрозумілий резонанс, який викликало днями затримання на отриманні хабаря працівника прокуратури Вінницької області.

Тим більше, що сума «конверта», як стверджують поінформовані джерела, рекордна для нашої області. Про значимість операції свідчить і те, що затримання проводили не місцеві, а співробітники  Генеральної прокуратури та СБУ.

Цей факт «Місту» підтвердив і губернатор області.
- Про цей випадок поставлено до відома не лише Генерального прокурора,  а  й Президента України, - зазначив Олександр Домбровський. – Подібне явище недопустиме, але показово, що порушника все ж таки виявлено…
Губернатор також зазначив, що у обладміністрації є певні зауваження та побажання щодо покращення роботи районних прокуратур, а от по  питаннях, де доводилось пересікатись з діяльністю обласної прокуратури у нього жодних претензій немає. Зокрема, по вирішенню невиплат  зарплат та питань громадської організації «Батьки убитих дітей».

За що саме й скільки хотіли занести в прокуратуру, - наразі не називається. Це питання ми адресували в СБУ та Генпрокуратуру. З відповіддю відразу ж ознайомимо наших читачів.


Переглядів: 3266
Поширень: 0