Починаючи з травня цього року у приватному секторі Вінниці новий асфальт вже з’явився на ділянках вулиць Лермонтова, Скалецького, Мічуріна та Тимощука. А також на провулках Жуковського, Михайловського та ряду інших. У найближчих планах – частково заасфальтувати вулицю Конєва та Боженка.

З кожним роком у Вінниці все більше мешканців приватного сектору долучаються до співфінансування ремонтних та будівельних робіт на своїх вулицях. На умовах, коли частину коштів за роботи фінансують мешканці, а інша частина – фінансується з бюджету міста, прокладаються мережі водопостачання та каналізації, асфальтуються дороги.

У цьому році асфальтування вулиць приватного сектору на умовах співфінансування розпочалися у травні. За цей час роботи виконано на ділянках 12 вулиць та провулків. Серед них – 220 м2 другого провулку Громова (квартальний комітет «Київський» ). Загальна вартість робіт склала майже 57 тисяч гривень.

Також в квартальному комітеті «Київський» в цьому році заасфальтовано 800 м2 дороги по провулку Жуковського. Тут загальна вартість робіт склала більше двохсот тисяч гривень. Мешканці на ці цілі зібрали 32300 гривень, міський бюджет виділив – 138022, крім того, 30 тисяч гривен було виділено квартальним комітетом мікрорайону «Київський», які він отримав цьогоріч на господарську діяльність. Щороку кожному із 24 комітетів міста для ведення господарської діяльності з міського бюджету виділяються кошти і комітет самостійно вирішує, на які потреби їх витрачати.

На території квартального комітету «Корея 1» прокладено 960 м2 нового асфальту по провулку Михайловському та по вулиці Лермантова. Роботи по провулку Михайловському коштували майже 43 тисячі гривень, а по вулиці Лермантова – майже 420 тисяч гривень. По вулиці Тимощука («Царина») прокладено 525 метрів нового асфальту. Тут загальна вартість робіт склала трохи більше 302 тисяч гривень. Також у цьому році заасфальтовано 800 метрів ділянки на розі вулиці Гліба Успенського та провулку Першого грудня. Це коштувало 202 тисячі гривень (мешканці – 101 тисячу і міський бюджет – теж 101 тисячу гривень).

Нещодавно завершилися роботи на території квартального комітету «Малі Хутори Центр» по другому провулку Зорге, тут поклали майже півтисячі квадратних метрів нового асфальту. Загальна вартість склала 117 тисяч гривень (мешканці зібрали 20 тисяч, квартальний комітет виділив 29450 і міський бюджет – 67565.

«У найближчих планах – заасфальтувати ділянку розміром 720 м2 по вулиці Конєва, яка знаходиться на території квартального комітету «Підлісний». А також – 567 м2 вулиці Боженка, квартальний комітет «П’ятничани», – каже голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. – До речі, з року в рік спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення кількість вулиць, заасфальтованих на умовах співфінансування, а люди все активніше долучаються, адже бачать реальний результат. Мешканців приватного сектору ознайомлюють із можливістю та умовами дольової участі під час вуличних зборів, що проводяться квартальними комітетами. Якщо більшість згодна долучитися, тоді створюється ініціативна група, яка і займається збором коштів».



Переглядів: 3328
Поширень: 0