В цьому році у Вінниці розпочато утеплення багатоповерхових будинків у складчину, за рахунок коштів міського бюджету та мешканців. На сьогоднішній день у такий спосіб виконано капітальний ремонт фасадів з утепленням вже у 5-ти будинках загальною площею 1,5 тис.м2. Серед них - багатоповерхівки по вул. Пирогова, 3а та вул. Пушкіна,6. Тут роботи завершили кілька тижнів тому. Ще в трьох – утеплення триває.

Вінницька мерія продовжує допомагати мешканцям багатоповерхівок утеплювати будинки, фінансуючи 70% вартості проекту. На сьогоднішній день роботи тривають в трьох будинках: по вул.Пушкіна, 21, вул.Ширшова, 33, вул. Саксаганського, 11.

Першими скористалися такою можливістю мешканці кількох квартир по вул. Короленка, 33, і в результаті, в цьому будинку утеплено стіни 22 квартир. Не впустили такої можливості й деякі мешканці будинку по вул.Пирогова, 3а і скинулись на утеплення найбільш холодної стіни на п’яти поверхах загальною площею майже 250 квадратних метрів. Сьогодні роботи там вже завершились, як і в будинку по вул.Пушкіна, 6, де утеплено найбільш холодну торцеву стіну площею 175 квадратних метрів

Наступними стали мешканці в багатоповерхівках по провулку Литовському,8. Там утеплено майже весь двоповерховий будинок за виключенням кількох квартир. Сьогодні тривають переговори із їхніми мешканцями, щоб повністю завершити роботи і зробити будинок енергоефективним. Також виконано часткове утеплення будинку по вул. Пирогова 148.

«У цьому році за рахунок співфінансування планується частково утеплити будинки за адресами: Келецька, 78 б, Келецька, 88, Стеценка, 48, Литвиненко, 44. Ми розуміємо, що в ідеалі було б краще проводити капітальний ремонт усього фасаду. Але враховуючи те, що участь у фінансуванні цих робіт беруть самі мешканці, досягнути домовленості з усіма власниками квартир дуже важко. Тому ми розпочали з меншого – утеплюємо разом із людьми зовнішні стіни тих квартир, жителі яких погодились на співфінансування. Вже сьогодні ми бачимо, що бажаючих дуже багато, але ми допомагаємо в першу чергу тим жителям, хто домовляється між собою і утеплюють цілу стіну, а не вибірково квартири», - каже в.о. директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Олег Лаврік.​



Переглядів: 3317
Поширень: 0