Чималу кількість контрафактної продукції податківці спільно зі співробітниками УСБУ в області та Державного департаменту інтелектуальної власності виявили та вилучили у чотирьох торговельних точках міста, розташованих, серед іншого, у великих торгових центрах.


Реалізувалися диски по ціні 25-35 гривень за штуку. Подібна ціна за вісім фільмів на одному диску для багатьох видається спокусливою, тож і покупців на відео- та аудіопродукцію вельми сумнівної якості, на жаль, вистачає. Певною мірою, це дозволяє триматися „на плаву” продавцям низькоякісних екранних копій фільмів та музичних дисків, незважаючи на регулярні рейди правоохоронців по вилученню з незаконного обігу контрафактної продукції.

В ході відпрацювання практично всі реалізатори дисків вказали на одного власника торговельних точок – 33-річного вінничанина. У діях зловмисника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 203-1 Кримінального кодексу України – незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва. Відповідальність за порушення закону передбачає конфіскацію вилученої продукції на суму майже 57 тисяч гривень, а також штраф у розмірі від однієї до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або ж виправні роботи чи позбавлення волі терміном до двох років.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3644
Поширень: 0