Після капітального ремонту в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вінниці розпочало свою роботу відділення соціально-побутової адаптації. У його складі функціонує «Університет третього віку», де своє навчання розпочали слухачі факультетів «Комп’ютерної грамотності», «Духовного розвитку» та «Англійської мови». Свою активну роботу розпочали також гуртки: «Скарбниця творчості», фотогурток, кіно гурток, шашково-шахматний та гурток психології, заняття на яких проводять кваліфіковані та досвідченні співробітники територіального центру.

12 серпня 2015 року у соціальному терцентрі відбувся День відкритих дверей з нагоди початку роботи в оновленому приміщенні, і одразу відбулось ряд заходів. 14 серпня українці святкуватимуть Маковія, і з його нагоди Територіальним центром був запланований ряд заходів: освячення кімнати «Духовного розвитку»; розповідь-обговорення з отцем Іоаном особливостей та історії святкування свята Маковея; майстер-клас по виготовленню «маковійчиків» (букет квітів, в якому обов'язково присутні великі достиглі голівки маку) від інструктора з трудової адаптації та святкове частування чаєм з пирогами на завершення.

У вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування відбулось свято Маковія

На Маковія кожний мав «маковійчик» або «маковійка» і в ньому могли бути і чорнобривці, і жоржини, і айстри, і гвоздики, і барвінок, а також різні трави (які в народі називають зіллям, зіллячком) все це обв'язували червоною стрічкою. Голівки маку в'язали в окремий букет. Кожна квітка в букеті мала своє призначення. Так, м'ята мала оберігати сім'ю від усякої напасті й додавати здоров'я, ласкавці — щоб у родині була ласка, злагода та щирість, сонях уособлювався з небесним світилом, щоб воно було завжди ласкавим і милосердним для людей, тварин та рослин. Такі обереги зробили собі і відвідувачі територіального центру.​



Переглядів: 3853
Поширень: 0