Профілактичні заходи «Небезпечний вантаж 2015» тривають, на сьогоднішній день складено близько 250 адміністративних протоколів за порушення Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, з них 10 протоколів на відповідальних осіб.

Найбільш розповсюдженим видом небезпечного вантажу, що перевозиться автотранспортом є паливо, мастильні матеріали, агрохімікати тощо. Характерними порушеннями спеціальних Правил є неналежне оформлення товаротранспортних накладних, маркування спеціалізованого автотранспорту, його додаткове комплектування.

Наразі, Державтоінспекцією спільно з Держекоінспекцією Вінниччини проводяться перевірки дотримання суб’єктами перевезення небезпечних вантажів вимог законодавства щодо страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечних вантажів.

В подальшому планується спільно виявляти суб’єктів господарювання, які ігнорують вимоги законодавства у сфері перевезень небезпечних вантажів та вживати до порушників жорсткі заходи реагування, у тому числі із залученням до профілактичної роботи спеціалізовані громадські об’єднання.



Переглядів: 4099
Поширень: 0