Протягом літа у навчальних закладах міста проводилися ремонтні роботи. Особлива увага була зосереджена на енергоефективності та теплозбереженні. Так, за цей час відремонтовано майже 55 тисяч м2 покрівель, близько 130 метрів тепломереж, замінено більше тисячі віконних блоків. А також – встановлено понад дві сотні нових дверних блоків та дверей. Відповідно до розпоряджень Сергія Моргунова, у цьому році розпочалася заміна обладнань шкільних їдальнь на енергозберігаючі, а також – старих дитячих майданчиків у садочках на нові. Про це та інше йшлося 27 серпня під час чергового засідання виконкому.

Під час підготовки до нового навчального року було проведено капітальні і поточні ремонти в усіх школах, садочках та позашкільних навчальних закладах. Як зазначають у департаменті освіти міської ради, ці заклади готові до навчального року.

«За цей період відремонтовано 2885 метрів внутрішніх мереж водогонів, що складає сто відсотків із запланованого. Також відремонтовано понад 54800 м2 покрівель, роботи у цьому напрямку продовжуються. Відповідно до доручень Сергія Моргунова, у цьому році розпочалася заміна обладнань їдальнь на енергозберігаючі, а також – поступова заміна застарілого обладнання майданчиків дошкільних навчальних закладів на сучасні, безпечні та антивандальні. Так, протягом п’яти років у Вінниці заплановано оновити дитячі майданчики у 27 садочках, де це найбільше потрібно», – каже директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк.

Вінницькі школи та садочки готові до нового навчального року

Також Володимир Буняк зазначив, що у цьому році у Вінниці запроваджується програма ремонту дахів у навчальних закладах. «Це досить суттєва програма, бо ми чудово розуміємо, що якщо в середині приміщення робити ремонт, а дах буде протікати, то виникатимуть відповідні проблеми. При чому дах ремонтується капітально, завдяки новітнім технологіям він слугуватиме довгий час. До речі, дах робиться з утеплювачем, завдяки чому не буде втрат тепла. Також плануємо комплексно утеплити школу №25. Враховуючи доручення Сергія Моргунова, яке він дав після об’їзду по школах, ми подаємо документи на утеплення школи і №34, де планується заміна вікон, ремонт фасаду з його утепленням. Такий комплексний підхід дасть нам можливість значно економити на витратах електроенергії», – зауважив Володимир Буняк.

Вінницькі школи та садочки готові до нового навчального року

У серпні був проведений огляд готовності закладів освіти до нового навчального року. До комісії входили представники санітарної служби, пожежників та інших профільних служб. За результатами огляду було визначено призові місця. Кращими серед загальноосвітніх навчальних закладів посіли школи №№3,6 та Палац дітей та юнацтва. Серед дошкільних навчальних закладів перемогу здобули садочки №№27,35,37,38 та 60.

Підводячи підсумки готовності закладів до нового навчального року Сергій Моргунов зазначив, що дуже важливо якісно завершити всі розпочаті роботи до початку опалювального сезону.



Переглядів: 3384
Поширень: 0