Жителі Вінниці, які раніше зверталися за оформленням субсидії не повинні йти до Прозорих офісів та ще раз подавати заяву та декларацію для оформлення цієї допомоги на опалювальний період. Їм субсидія буде перерахована автоматично, в тому числі й тим, хто через розмір своїх доходів не отримав субсидію влітку. Інформація про розмір призначення субсидії прийде у єдиному рахунку за комунальні платежі.

У зв’язку з підвищенням ціни на газ та електроенергію все більше вінничан мають право на оформлення субсидії. Так, за отриманням цього виду допомоги на літній період звернулося більше 24 тисяч людей, що вдвічі більше ніж в минулому році. З настанням холодів у будинках увімкнуть опалення, і кількість людей, які отримуватимуть субсидію, значно зросте.

«Вінничанам, які зверталися за оформленням субсидії в літій період, або яким було проведено автоматичний перерахунок субсидії з травня 2015 року не потрібно знову йти до Прозорих офісів, з заявою та декларацією для призначення субсидії. Перерахунок буде здійснено автоматично усім і навіть тим, хто не отримав субсидію влітку (в зв»язку із перевищенням доходу)», – каже директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

Повідомлення про призначення субсидії вінничанам принесуть додому у єдиному рахунку, який щомісяця отримують мешканці багатоповерхових будинків. «Ця система працює у Вінниці з липня. Завдяки їй людям не потрібно йти до Прозорого офісу для того, щоб отримати таке повідомлення, і це дозволяє їм економити свій час. Незабаром таку ж послугу буде запроваджено і для жителів приватного сектору», – зазначила Лариса Попова.

Нагадаємо, що наразі під час призначення субсидій не враховується майновий стан. На отримання цього виду допомоги не впливає те, що у власності людини є два житлових приміщення, два автомобілі. А також, що у домогосподарстві є люди працездатного віку, які не працюють, не навчаються та не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні.
Єдиним обмеженням, що не дає право на субсидію з 1 травня 2015 року є дороговартісна покупка одним із членів домогосподарства на суму, що перевищує 50 тисяч гривен.



Переглядів: 3646
Поширень: 0