Протягом липня та серпня цього року на території обласного центра було скоєно ряд незаконних заволодінь транспортних засобів. Найбільш популярними автомобілями серед авто крадіїв залишаються «ВАЗівки». Так 23 липня в місті Вінниці зі стоянки по вул. А.Іванова було скоєно незаконне заволодіння автомобіля ВАЗ-2101, а 5 серпня з вулиці Некрасова викрали автомобіль ВАЗ-21063. Проведеними оперативно-пошуковими заходами вдалось встановити місце перебування викрадених автомобілів та затримати викрадачів. Як виявилось крадіжками займалися двоє жителів одного з сіл Немирівського району. 23 та 25-ти річні хлопці працювали на одному з «СТО» міста Вінниці. Зловмисники встигли розкомплектувати автомобілі та підготувати їх на продаж. Свої дії затримані пояснили бажання швидко та легко зароби.

Через місяць 28 серпня шляхом розбиття водійського скла з вулиці Чехова в місті Вінниці було викрадено автомобіль ВАЗ 2106, через декілька днів 30 серпня з заявою про крадіжку автомобіля ВАЗ 2101 до міліції звернулася 39-ти річна Вінничанка. Працівникам міліції вдалось встановити прикмети зловмисників та напрямок руху викрадених автомобілів. Викрадачем обох автомобілів виявився неповнолітній житель смт Турбів Липовецького району. Викрадені автомобілі були знайдені неподалік смт. Турбів у сусідньому селі.

Як розповів інспектор з розшуку відділення ДАІ м. Вінниці Олександр Закревський, завдяки якому і вдалося розшукати та повернути автомобілі власникам,- в розкриті злочинів допомогли камери відео спостереження, які були встановленні на будинках та магазина неподалік місць скоєння злочинів, переглянувши відеозаписи було встановлено напрямок руху викрадених автомобілів, що полегшило їх пошук.

Також Державтоінспекція нагадує, що найбільш ефективними протиугінними засобами є механічні замки, блокуючі коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети». Наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або прилад, який блокує подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним. У випадку викрадення необхідно негайно звернутися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів за гарячими слідами затримати зловмисників.



Переглядів: 3128
Поширень: 0