Сьогодні в наявності дорожніх підприємств міста (Шляхове управління, «Магістраль», «Надія» та «Терція») є 45 одиниць зимової техніки. Снігоочищувачі, грейдери, снігонавантажувачі, розкидачі та навантажувачі протиожеледних матеріалів до роботи взимку на 75% вже підготовлені. Днями міський голова Володимир Гройсман в рамках традиційного об’їзду території міста відвідав Вінницьке міське комунальне підприємство по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд для них. Протягом останніх трьох років для підприємства було придбано 4 підмітально-прибиральних машини «Глобус», 2 підмітально-вакуумні машини Citicat, підмітально-прибиральний комплекс «Бродвей» та 5 МАЗів з зимовим обладнанням на загальну суму близько 5 млн. грн.

Керівник підприємства Станіслав Буше розповідає, що колектив дбайливо ставиться не тільки до сучасної техніки, а й до перевірених десятиліттями механізмів. І у якості прикладу розповідає про навантажувач, якому у народі колись дали влучне прізвисько «руки Сталіна». Цей раритет у Шляховому управлінні залишився у єдиному екземплярі. Переказують, що ці навантажувачі колись були сконструйовані за особистою вказівкою Йосипа Сталіна. «Руки Сталіна» здатні «загрібати» усе – від талого снігу до ожеледі. Станіслав Буше каже, що у Криму ними примудряються вантажити зерно. У нас же він разом із іншою зимовою технікою вправно очищує вулиці взимку.

Очільник міста Володимир Гройсман стверджує, що із погіршенням погодних умов дорожні організації міста впораються: «Сьогодні фактично та техніка, яку ми маємо, - повністю забезпечує потреби міста. Колективи до роботи готові. Разом з тим, нам треба іще підсилити зиму, – плануємо придбати два комплекти зимового обладнання і ще один автомобіль «зима-літо» на зміну. Адже техніка може виходити з ладу, а усунення поламок займає певний час. Тому потрібно мати одиниці техніки так би мовити «про запас». Але в цілому підприємства, які займаються прибиранням вулиць, - готові до роботи при погіршенні погодних умов».


Переглядів: 3370
Поширень: 0