Вчителі Вінниччини заздалегідь готуються до проведення тижня знань з безпеки життєдіяльності. Зазвичай у школах області його проводять на початку весни, однак педагоги постійно вдосконалюють знання.

Так, 21 вересня в ГУ ДСНС у Вінницькій області на чергову екскурсію завітали слухачі академії безперервної освіти педагогічних працівників.

Під час візиту завідувач виставки Володимир Бабкін ознайомив учителів з місцем знаходження та розташування всіх підрозділів ДСНС на території Вінниччині. Розповів про основну діяльність та завдання, які сьогодні ставляться перед працівниками служби порятунку «101».

У ході екскурсії фахівці ДСНС ознайомили гостей з пожежно-рятувальною технікою, яка є на озброєнні у підрозділах, розповіли про технічні характеристики та призначення спеціального обладнання та бойового одягу рятувальників.

У Вінниці рятувальники провели екскурсію для вчителів, які викладають предмет "Основи життєдіяльності"

«Професія рятівника – одна з найнебезпечніших і, водночас, найбільш поважних у суспільстві. На цьому ми будемо наголошувати під час проведення уроків з дітьми старших класів під час проходження тем з безпеки життєдіяльності. Розповідатимемо підростаючому поколінню про нелегку роботу рятувальників, які за будь-яких умов допомагають людям під землею, на воді і під водою» – констатують педагоги.

По завершенню зустрічі, незважаючи на поважний вік, вчителі, вишикувались у чергу до експонатів пожежно-рятувальної техніки, аби приміряти на собі старовинну каску вогнеборця, потримати власноруч справжній міношукач та вдарити на прощання у справжній пожежний дзвін, як то кажуть - на щастя.



Переглядів: 4225
Поширень: 0