ГО «Територія мам» за підтримки Вінницької міської ради та БФ «Подільська громада» провела третій «Сімейний пікнік» 20 вересня  2015 року.

На заході були обговорені та висвітлені наступні теми:

«Стратегія м. Вінниця 2020 як основний документ з образом майбутнього міста». Тему розкрила Наталія Качур, головний спеціаліст «Інституту розвитку міста» Вінницької міської ради. Хоч тема і складна, але Наталії вдалось переконати слухачів, що насправді цей документ дієвий та практичний, до якого звертаються та користуються у Вінницькій міській раді постійно. Також спікер зазначила, що в «Інституті розвитку міста» завжди чекають на активних мешканців, які мають свої побажання та ідеї для втілення у Вінниці.

У Вінниці вже втретє відбувся "Сімейний пікнік"

Наступною темою для висвітлення стала «Повноваження місцевих депутатів» від Кулінець Віти, представниці ГЦ «Форум». Вона наголосила, щокожен з нас повинен знати свого депутата, спілкуватись з ним. Також варто ознайомитись з межами округу, щоб розуміти з якими вулицями чи будинками працював депутат. Тоді можна проаналізувати проблемні ділянки виборчого округу і відповідно до цього задават изапитання. Христина Дідик, представниця громадського руху «Стеж за грошима". Відкритість джерел фінансування –  це механізм, який дозволить обирати власне свого представника у Раді, а не представників  олігархів,  які виступають спонсорами виборчої кампанії. Мета кампанії «Стеж за грошима» - сприяти обранню доброчесних представників громад до місцевих органів влади.

У Вінниці вже втретє відбувся "Сімейний пікнік"

Далі естафету перейняв Максим Студілко, голова ГО «Впливові люди» та представник скаутської організації «Пласт». Максим розповів про громадську активність та про те, чому займатись нею дуже важливо. Якщо ми, громадяни, не візьмемо відповідальність за своє життя на себе, то за нас будуть вирішувати як нам жити і що робити.

Не обійшовся пікнік і без Раїси Панасюк, яка поділилась своїми надихаючими словами щодо того, що усім нам сьогодні необхідно об’єднуватись та спільно робити добрі та натхненні справи.

Марина Дружиніна, активістка БФ «Подільська громада» розповідала про те, як зберегти енергію вдома.  Економлять енергію вдома з метою зберегти гроші. Адже за електроенергію доводиться платити, а деяким її використання обходиться дуже дорого, особливо коли вдома постійно щось працює від мережі – лампочки, телевізори, комп'ютери і ноутбуки, мікрохвильовапіч, електроплита, праска та іншатехніка в квартирі. У сучасному світі з появою великої кількості технологій доводиться витрачати все більше енергії, а отже і грошей, щоб заплатити за користування електроенергією. Якщо ви будете грамотно користуватися електроенергією, то цілком зможете заощадити непогану суму грошей.  Дієві поради якраз надала Марина Дружиніна.

У Вінниці вже втретє відбувся "Сімейний пікнік"

Марина Сидоріна, директор ТОВ "ЕКОдрайв" розповіла відвідувачам заходу про міський проект «ЕКОмісто». Вона зазначала, що багато хто помітив біля своїх багатоповерхівок смітники з наліпками, де вказано куди які відходи треба складати. На жаль, зараз люди ще не зовсім усвідомили важливість цього процесу, тому активісти на чолі з Мариною закликають подумати про майбутнє, природу та не лінуватись сортувати сміття.

Останніми серед спікерів були представники ГО «Центр Поділля-Соціум», Анна Моргун та Анна Савчинська. Вони розповіли про свої проекти та найбільш успішний з них «Освіта протягом усього життя». Літні люди – це основна цільова аудиторія громадської організації, яка приносить не лише гарні результати для учасників, а й позитивні емоції для організаторів та тренерів.

В той час як дорослі могли почути всю вищеперераховану інформацію, малеча була зайнята на творчих майстер-класах. Дякуючи нашим постійним друзям та партнерам (дитячому клубу «Сова», центру розвитку «Смайл», творчій майстерні «MagicSand», розважальному центру «Дитяча планета», Анні Хілі, Каті Артіщевій, Ірині Степановій) жодна дитинка не пішла без своєї саморобки, гарного настрою та позитивних емоцій.

У Вінниці вже втретє відбувся "Сімейний пікнік"

На дереві ідей мешканці нашого міста залишали свої побажання та бачення розвитку Вінниці. Були серед них і доступне житло для молодих сімей, і безкоштовний проїзд для песіонерів, і більшу кількість вело-доріжок, і більше дитячих майданчиків та проведення розважально-мистецьких заходів не лише в центральній частині міста, а й на її околицях.

У Вінниці вже втретє відбувся "Сімейний пікнік"

Далі по плану підведення підсумків зібраних ідеї на трьох заходах та фінальна прес-конференція з оприлюдненням документу від громади міста, адресованої Вінницькій міській раді.



Переглядів: 4068
Поширень: 0