Вінниця продовжує реалізовувати проекти, які допомагають економити енергоносії. Новий світлофор на сонячній батареї – один з таких. Його встановлено більше місяця тому на Старому місті на перехресті вулиць Московська та Д. Нечая, а на минулому тижні його під’єднано до сонячної батареї.

Цей світлофорний об’єкт має можливість живитись від двох джерел енергії: загальноміської електромережі та сонячної батареї. В переважній своїй більшості регулятор дорожнього руху буде живитись від енергії сонця. Але впродовж зими, коли день коротший, а світла менше, може відбуватись переключення на міську електромережу. Чи буде така необхідність, стане зрозуміло вже цієї зими.

«Впродовж року робота світлофора у такому режимі буде моніторитись. Адже це перший для міста досвід підключення вуличних об’єктів до альтернативних джерел енергії, – розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко. – В подальшому ми будемо продовжувати реалізовувати енергоефективні проекти. У нас це передбачено в рамках заходів, які ми розробляли, коли готувались для отримання Європейської енергетичної відзнаки. Відзнаку ми отримали на початку літа, але наша запланована робота буде продовжуватись».

Додатково

Європейська енергетична відзнака – це один із трьох компонентів Меморандуму про співпрацю зі Швейцарською Конфедерацію. Її Вінниця отримала у червні поточного року під час переведення в місті Європейського тижня сталої енергетики. Також в рамках Меморандуму відбулась модернізація системи теплопостачання двох мікрорайонів міста (Тяжилів та військове містечко), а в наступному році реконструкція мережі продовжиться в районі вул.Тарногродського. Ще одним компонентом стало підвищення інституційної спроможності КП «Вінницяміськтеплоенерго».



Переглядів: 4708
Поширень: 0