Дуже часто – це питання, вирішення яких перебуває поза компетенцією міліції. Втомившись ходити по владних кабінетах, жителі області сподіваються на підтримку генерала. В таких ситуаціях начальник консультує, як можна вирішити проблему, у які інстанції звернутися.

особистий прийом начальника ГУМВС Василя Поліщука

Минулої п’ятниці вже з 9 години ранку в приміщенні ГУМВС на першому поверсі біля кабінету особистого прийому громадян, як завжди, людно.

По допомогу до генерала прийшла вінничанка пожалітися на рідного брата, який спочатку, зобов’язавшись утримувати матір, скористався цим, щоб заволодіти її будинком. Тепер літня жінка, якій далеко за 80, змушена жити у чужих людей, дочка ж не має змоги забрати матір. В сімейних перипетіях складно розібратися, до того ж вирішення цивільно-правових стосунків не належить до компетенції міліції. Однак заявницю не залишили наодинці з проблемою – вона отримала консультацію юриста ГУМВС , як їй діяти в даній ситуації.

Деякі звернення, що стосувалися роботи міліції, Василь Поліщук, не відкладаючи у довгий ящик, вирішував відразу, давав доручення підлеглим телефоном – виїхати, перевірити, відреагувати. З надією на допомогу вийшов з особистого прийому і житель смт. Погребище, який був пограбований трьома злочинцями. Його хвилює питання, як розслідується кримінальна справа та чи будуть винуватці злочину заарештовані? Генерал відразу ж дає доручення своїм підлеглим розібратися та в короткі терміни доповісти хід розслідування кримінальної справи.

Сімейна пара вінничан звернулася до Василя Поліщука з проханням врятувати сина, який потрапив в сіті до шахрая. Хлопець виніс з дому усі заощадження та довірив сторонній людині, яка втерлася в довір’я. Викладені подружжям факти буде перевіряти міліція на предмет наявності складу злочину.

Інша заявниця, жителька м. Вінниці поскаржилася генералу на свого чоловіка, який не пускає її в квартиру, що за рішенням суду перейшла у її власність. Василь Поліщук уважно вислухавши жінку, порадив звернутися до виконавчої служби. У випадку, якщо чоловіком чинитиметься фізична перешкода, разом з представником виконавчої служби виконати судове рішення допоможе міліція.

Часто люди йдуть на прийом до начальника ГУМВС, щоб вирішити питання працевлаштування. От і сьогодні випускниця вузу МВС прийшла з надією, що її давня мрія працювати в міліції здійсниться. Генерал, не даючи даремних обіцянок, доручив працівникам кадрового апарату розглянути її кандидатуру відповідно до існуючих вакансій.

З проханнями допомогти у захисті своїх прав тільки в цьому році на особистих прийомах у начальника ГУМВС Василя Поліщука побувало близько 700 чоловік. Щоразу це більше десятка людей. На один з прийомів прийшли аж 47 чоловік, та для всіх генерал знайшов час, аби вислухати.

За словами Василя Поліщука, іноді люди скаржаться на неуважне ставлення у вирішенні проблем на районному рівні. Тоді доводиться вживати заходів дисциплінарного впливу до підлеглих, які формально поставилися до розгляду заяв людей. Але більшість заявників, обминаючи районних начальників міліції, йдуть напряму до головного міліціонера з питаннями, які можна було розглянути на місцях. Жодна з проблем, з якими приходять люди, не залишається поза увагою керівника, а її вирішення перебуває на контролі.


Переглядів: 2752
Поширень: 0