Місяць тому у Вінниці розпочалася реконструкція вулиці Скалецького. Вона включає в себе відновлення асфальтного покриття проїжджої частини, ремонт доріжки між дорогою і приватними будинкам з нанесенням на неї розмітки велосипедної доріжки. А також – розширення дороги за рахунок створенню «кишень» для зупинки транспорту. Крім того, по вулиці Скалецького з’явиться ще одна тролейбусна зупинка неподалік ринку «Урожай».

Більшість вулиць міста формувалися десятки років тому, коли у Вінниці не передбачався такий жвавий розвиток мережі громадського транспорту та збільшення кількості приватних автомобілів. Одна з таких – вулиця Скалецького. Тож, для того, щоб адаптувати її до сучасних потреб в цьому році було заплановано виконати її реконструкцію.

Після реконструкції по Скалецького з’явиться нова тролейбусна зупинка та велосипедна доріжка

У рамках робіт планується відновити 11 000 м2 асфальтного покриття проїжджої частини. Наразі вже підготовлено всі необхідні ділянки, днями тут будуть стелити вирівнювальний шар асфальту, а вже потім – верхній. Також буде заасфальтовано заїзди до приватних будинків, що розташовані з одного боку вулиці. Між дорогою та приватними будинками буде відновлено доріжку, яка йде вздовж усієї вулиці і має ширину 3 метри. Її частина буде виділена під велодоріжку.

Також тривають роботи по розширенню дороги там, де є така можливості. Це робиться шляхом створення «кишень» для тимчасових стоянок та зупинок автомоблів та громадського транспорту. Зараз вже створені «корита» для під них, їх засипають щебнем, а потім будуть асфальтувати. Крім того, по вул. Скалецького з’явиться ще одна тролейбусна зупинка. Вона буде навпроти існуючої зупинки з боку ринку «Урожай».



Переглядів: 6934
Поширень: 0