Сьогодні працівники відділу внутрішньої безпеки міліції та прокуратури області задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди заступником начальника слідчого відділення одного з райвідділів міліції.

УМВС проводиться цілеспрямована робота з очищення органів внутрішніх справ від хабарників та тих, хто зловживає своїм службовим становищем.

За словами т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Сергія Кримчука, після надходження до УМВС оперативної інформації про вимагання неправомірної вигоди працівником міліції, вона відразу була надана до відділу внутрішньої безпеки та в подальшому успішно реалізована спільно з працівниками прокуратури області.

За попередніми даними, заступник начальника слідчого відділення райвідділу вимагав у місцевого жителя 5 тисяч гривень за закриття кримінального провадження. В подальшому майор міліції отримав частину коштів – 3500 грн, що було задокументовано в рамках відкритого прокуратурою області кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Триває слідство.



Переглядів: 3341
Поширень: 0