Кількість злочинців, яких розшукує міліція, за останні кілька місяців у Вінниці суттєво зменшилась. Як розповів перший заступник начальника Замостянського райвідділу Віталій Стахов, лишень за райвідділом, в якому він працює рахувалося на початку 2008 року 115 злочинців у розшуку. На сьогодні їх – 66 осіб. Причому, ця кількість зменшиться ще на три особи найближчим часом. Адже розшукуваних вже конвоюють підлеглі Віталія Стахова зі східних областей України.

- Найголовніша проблема, коли у Вінницю приїжджають особи на навчання або роботу, скоюють тут злочин – і тікають до себе додому, - розповідає Віталій Стахов. – Півроку тому, наприклад, у нас було затримання осіб, які живуть у Хмельницькому. Чотири особи приїжджали у Вінницю, здійснювали пограбування, сідали в свою машину – і їхали з міста. Де їх шукати? Але виїхали, затримали, арештували. Якщо місцеві скоюють злочин, то їх ми місцевих знаємо і знаємо де їх шукати. А якщо не місцевий, а з іншого регіону, я просто не володію обстановкою, яка там, де його там шукати, я не знаю.

Існує проблема і з підозрюваними, які втікли за кордон. Щоправда, їх допомагає знайти Інтерпол. Проте, процесс екстрадиції може тягнутися шість-вісім місяців і коштує не дешево.


Переглядів: 2837
Поширень: 0