У цьому році мерія Вінниці почала у складчину із мешканцями встановлювати дитячі майданчики на території приватного сектору. У такий спосіб люди значно пришвидшують створення у різних мікрорайонах місць для дитячих розваг. Цьогоріч такі майданчики з’явилися на вулицях О.Кобилянської, Салтикова-Щедрина, Аграрна та Блюхера.

Одним із пріоритетних напрямком роботи органів самоорганізації населення є розбудова інфраструктури приватного сектору, в тому числі за рахунок дольової участі населення. Тому щороку прокладаються мережі водопостачанню, водовідведенню, здійснюється асфальтування вулиць тощо. І зазвичай обсяги таких робіт збільшуються. Зростає й фінансова участь та підтримка вінничан, що пов’язане із тим, що люди бачать результати.

Так, у цьому році на умовах співфінансування завершено будівництво мереж каналізування на більш ніж 17-ти вулицях.

Також на умовах дольової участі проводяться роботи по покращенню стану дорожнього покриття. Протягом 2015 років було заасфальтовано 15 вулиць.

«Позитивна динаміка за останні п’ять років свідчить про фінансову активність та свідомість громадян і підтверджує високу довіру населення до керівників органів самоорганізації населення. Прикладом цього стала також започаткована у 2015 році робота з мешканцями щодо дольової участі у встановленні дитячих майданчиків по вул О.Кобилянської, Салтикова-Щедрина, Аграрна та Блюхера», – каже голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук.

Також, за її словами, органи самоорганізації населення постійно надають інформаційні послуги людям для вирішення їхніх проблемних питань. Так, за 9 місяців цього року керівники ОСН прийняли на особистому прийомі 20 530 вінничан, яким видані необхідні документи для вирішення різних питань, це – четверта частина від загальної кількості мешканців приватної забудови.

«Дійсно, Асоціація органів самоорганізації населення зробила дуже багато. І на сьогодні, основним показником їхньої роботи є постійне збільшення кількості об’єктів, що виконуються на умовах співфінансування з мешканцями. Разом з тим прошу посилити роботу на наступних завданнях: поширення проекту по забезпеченню 120-літровими сміттєвими контейнерами мешканців магістральних вулиць приватного сектору; покращити інформування мешканців про необхідність компостування рослинних відходів та недопущення спалення опалого листя; продовжити працювати по профілактиці забруднення малих річок і їх прибережних смуг», – сказав заступник міського голови Ігор Корольчук.



Переглядів: 3491
Поширень: 0