В період з 6 по 16 жовтня в Палаці проходив тижневик з військово-патріотичного виховання «Наша правда і сила у єдності!». Весь тиждень був насичений різноманітними заходами.

Протягом тижневика в холі Палацу проходила акція «Прапор миру», суть якої полягала в тому, що кожен охочий чи то вихованеці Палацу, чи то педагоги, чи то батьки могли залишити свої побажання воїнам АТО.

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

9 жовтня проведено змагання серед шкіл міста з нагоди визволення України від німецько-фашистських загарбників. У змаганнях взяли участь 22 команди з 22 шкіл Вінниці (6 чол. – 1 команда) та команда ВМПДЮ. В запеклій боротьбі за перемогу  перше та друге  місце у змаганнях посіла команда ВМПДЮ,    третє місце – 33 школа. В особистому заліку перемога за вихованцями Франчук Ганни Валеріївни – керівника секції стрільби кульової ВМПДЮ: перше місце – Ключковський Андрій, друге місце – Сивак Олександр, третє місце – Швець Владислав.

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

Крім того, вихованці Палацу стали учасниками уроків мужності «Шляхами подвигу і слави!», «Нащадки козацької слави», «У єдності – наша сила!», де вони разом із своїми педагогами згадували про героїчні подвиги наших героїв від козаків до сьогодення. Гуртківці залюбки висловлювали свої думки з приводу теперішнього становища в України, розмірковували що таке патріотизм, хто є патріот, чим для кожного із них є Україна. З трепетом і хвилюванням обмінювались думками про героїв нашого часу.

Для вихованців гуртків плавання 11 жовтня був організований вело-туристичний похід по місцям бойової слави у Вінниці. Похід видався змістовним та вражаючим, адже підтримуючи здоровий спосіб життя, займаючись улюбленою справою, діти проїхались містами, де колись наші діди та прадіди боронили наше рідне місто. Екскурсія завершилась  у сквері Козицького біля вічного вогню та пам’ятників  «Героям Небесні сотні» та учасників бойових дій в АТО, де вихованці схилили голови і хвилиною мовчання вшанували героїв України різних часів.

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

Неймовірно зворушливим та, водночас, урочистим  стало міське свято з нагоди Дня захисника України «За волю, За правду! За Україну!», яке відбулось у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної 15 жовтня. Свято розпочалось з «Молитви за Україну» та «Маминої молитви», яку з почуттям величезної вдячності та гордості за Україну виконали вихованці естрадно-спортивного танцю «ЕОС» (керівник Валентина Боднар).

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

З палацівської сцени звучали слова вдячності воїнам АТО та учасникам Революції гідності за проявлений героїзм та безстрашність у страшенній війні, що зараз відбувається на сході нашої держави. Не могли, також, не згадати про героїв вінничан, які поклали свої душі і тіла аби Вінниччина не знала пострілів і вибухів гармат.  Зворушливим до сліз стала хвилина мовчання та  так званий реквієм «Пливе кача по Тисині» у пам'ять за всіма загиблими під час АТО з Вінниччини. Те, що кожен із глядачів відчував у ті хвилини, не піддається ніякому опису, адже у залі, майже не було людей, у яких не покотилися сльоза, сльоза відчаю і разом з тим невичерпної гордості за наших героїв.

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

Півтори години такого непростого за емоційним напруженням заходу пройшли одному диханні. Адже упродовж свята, вихованці Зразкового художнього колективу «Театральна студія «Мельпомена» (керівник Людмила Вонсовська), солісти студії естрадного вокалу «Овація» (керівник Тетяна Гриценко), солісти студії естрадного вокалу «Браво» (керівник Ірина Шигида) Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені лялі Ратушної та учні школи – гімназії №6 співали патріотичні пісні, декламували вірші, демонстрували хореографічні композиції, присвячені Дню захисника України. Всі ці виступи вразили всіх присутніх своєю щирістю, високою майстерністю та талановитістю. Фінальним акордом став виступ солістки студії сучасного вокалу «Браво» Климчук Анни та вихованців студії сучасного та вуличного танцю «ЛаМар»,  які своєю вокально-хореографічною композицією «Українка» висловили віру у щасливе, сучасне і радісне майбутнє України.  

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

Залишаючи актову залу Палацу, учні загальноосвітніх шкіл йшли мовчки… Можливо хтось замислився над тим, що сьогодні відбувається в країні, комусь стало страшенно боляче за загиблими героями, а хтось був гордим за те, що народився і живе в Україні. Ми щиро віримо у те, що нам вдалося-таки достукатися до серця кожного, хто прийшов на свято.

Тижневик військово - патріотичного виховання завершився зустріччю з учасником бойових дій в АТО батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Вінниця», старшого інспектора професійної підготовки, майора міліції, майстра спорту зі стрільби кульової – Сидоруком Павлом Івановичем. Гість розповів про ситуацію у державі, зокрема на сході країни, про військову агресію з боку РФ та про патріотичний настрій наших бійців, про допомогу волонтерів та важливість підтримки захисників Вітчизни. Павло Іванович відверто відповідав на усі запитання дітей та гостей палацу. Вихованці Палацу подарували шановному гостю Прапор України, де залишили свої  побажання миру і злагоди Україні та здоро’я та прохання повертатись живими бійцям АТО.

У Палаці дітей та юнацтва пройшов тижневик з військово-патріотичного виховання

В усіх учасників зустрічі залишилася віра у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

Тижневик минув, але не пройшла віра у те, що наше молоде покоління завжди буде шанобливо ставитись до нашої рідної України, шануватиме тих, хто її захищає та будуть справжніми патріотами.



Переглядів: 4825
Поширень: 0