За тиждень опалювального сезону тепло подано до всіх багатоповерхівок Вінниці. Наразі працівники ЖЕКів працюють в будинках, де через ті чи інші причини система теплопостачання працює не на повну потужність. Зазвичай труднощі із запуском опалення по внутрішньобудинкових мережах виникають через наявність повітря в трубах. Щоб його спустити технічні працівники не завжди мають доступ до квартир, де це можна зробити. Часто їх не хочуть пускати самі мешканці. Від цього можуть страждати інші сусіди.

У цьому році опалювальний сезон розпочався 10 жовтня. Відповідне рішення ухвалив виконком міської ради, враховуючи значне похолодання та прогнозовані синоптиками нічні заморозки.

Процес запуску опалення у багатоповерхові будинки досить складний та тривалий. Тому на законодавчому рівні передбачено на нього два тижні. У Вінниці за перші два дні опалювального періоду тепло було подано у 93% вінницьких будинків. Решту не вдалось підключити через аварійні пориви, які траплялись на мережах, в тому числі і на внутрішньобудинкових. За тиждень теплопостачальні організації цей процес налагодили. Тепер питання наявності тепла у квартирах вінничан залежить виключно від роботи системи в середині будинку.

«Наразі тепло подано до всіх багатоповерхівок міста. Проте у деяких будівлях виникають труднощі через те, що представники житлово-комунальних підприємств не мають доступу до внутрішньобудинкових мереж для того, щоб спустити з системи повітря. Деякі люди відмовляються пускати працівників до квартир, або ж у них ніхто не живе. Тож дуже важливо, щоб вінничани допускали слюсарів спеціалізованих підприємств для обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання. А спеціалісти, в свою чергу, повинні пред’явити своє посвідчення», – каже заступник начальника відділу оперативного реагування Іван Павлович Курпель.



Переглядів: 3145
Поширень: 0