Про це повідомляє прес-служба УМВС України у Вінницькій області.

У Вінниці тверезий чоловік порвав свій бюлетень для волевиявлення, демоструючи у такий спосіб своє невдоволення.  Схожий випадок стався на одній із дільниць Вінницького району. Нетверезий виборець, отримавши бюлетені для волевиявлення, порвав їх та намагався винести з виборчої дільниці. За усіма випадками проводяться перевірки.

Загалом, під час виборчого процесу в день голосування працівники міліції зареєстрували 45 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Повідомлення стосувались виявлення матеріалів передвиборчої агітації, розміщення негативної інформації відносно кандидатів, недопущення спостерігачів на дільниці та намагання винести бюлетені з виборчих дільниць.

Загалом з початку виборчої кампанії зареєстровано 129 повідомлень громадян про можливі порушення виборчого законодавства, 46 списано до справи, рішення не прийнято -78. Відкрито 4 кримінальних провадження: 1 – 185 КК України (крадіжка), 1-125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), 1-160 КК України (підкуп виборців), 1- 158-1 КК України (незаконне використання виборчого бюлетеня, голосування виборцем більше ніж один раз), складено 1 адмінпротокол 212-13 КУпАП.

Працівники міліції продовжують реагувати на всі повідомлення та ретельно перевіряють всю інформацію про можливі порушення під час виборчого процесу.



Переглядів: 4928
Поширень: 0