Цієї зими тротуари міста прибиратиме шість нових одиниць техніки, чотири з них вже придбано, тендер по ще двох міні-тракторах має відбутись 11 листопада. Вони доповнять ту техніку, яка була придбана раніше. Також уже заготовлено 8900 тон солі та 2600 тон відсіву. Цей об’єм протиожеледних матеріалів дозволить у повному обсязі утримувати в належному стані вулично-шляхову мережу міста в зимовий період. В тому числі й ті вулиці, які цьогоріч увійшли в межі міста.

Взимку у Вінниці прибирається 2 мільйони 300 тисяч м2 дорожнього покриття та 570 тисяч м2 тротуарів. Для обслуговування цієї території взимку вже підготовлена техніка та протиожеледні матеріали, відпрацьовано маршрути та набрано додатковий персонал. Сьогодні на підприємстві «Вінницьке шляхове управління» побував в.о. міського голови Сергій Моргунов. Він зробив акценти на тому, що взимку потрібно зосередити увагу на прибиранні тротуарів та забезпеченні необхідним обсягом протиожеледних матеріалів мешканців приватного сектора.

Цієї зими вулиці міста прибиратиме більше півсотні спецтехніки

«Цієї зими для очищенню вулиць і тротуарів міста підготовлено 54 одиниці техніки, заготовлено 8900 тон солі та 2600 тон відсіву. Додатково закуплено чотири одиниці нової техніки, яка дасть можливість більш ефективно очищати тротуари міста, - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Сьогодні я дав доручення довезти більшу кількість солі і відсіву у приватний сектор на підйоми і схили, щоб люди мали можливість посипати дорогу, не чекаючи, коли приїде техніка.

Цієї зими вулиці міста прибиратиме більше півсотні спецтехніки

Таку практику ми запровадили ще кілька років тому, і вона отримала схвальні відгуки від мешканців приватного сектору. Важливо, щоб цих матеріалів було в достатній кількості. Також хочу звернутися до мешканців приватного сектору, щоб вони не забирали ці матеріали на свої подвір’я, а дали можливість використати їх під час ожеледиці на проблемних ділянках доріг в приватному секторі».

Цієї зими вулиці міста прибиратиме більше півсотні спецтехніки

Також в цьому році була додатково закуплена спеціальна техніка для прибирання міста взимку. А саме, чотири трактори МТЗ – 320 (з відвалом та щіткою), два причепи 1-ПТ2 (для збирання сміття) та причіп РП-1300 (для оброблення протиожеледними матеріалами). Очікується, що парк шляхового управління до кінця року поповниться ще двома міні-тракторами. Тендер щодо їх придбання відбудеться 11 листопада.

Цьогоріч у маршрути зимового прибирання включені основні вулиці, які у 2015 році увійшли в межі міста до окружної дороги. А саме, вулиці Ватутіна, Д.Нечая, Київська, Барське шосе, Гніванське шосе.



Переглядів: 3280
Поширень: 0