Це встановили в ході відпрацювання співробітники податкової міліції області спільно з податковими ревізорами-інспекторами.

В той же час, щойно захворювання спричинило паніку серед людей і призвело до ажіотажу в аптеках, зі складу співробітників податкової служби області було створено 15 мобільних груп, які регулярно перевіряють аптечні заклади на наявність необхідних лікарських засобів та дотримання вимог цінової політики. Лише за кілька днів відпрацювання встановлено перевищення граничних цін на антивірусні препарати майже у двох десятках аптек. Завищення роздрібних цін виявлено у Козятинському, Іллінецькому, Хмільницькому районах. Втім, частіше медпрепаратів просто не було в наявності: у паніці люди за лічені дні розкупили протизастудні ліки, марлеві пов’язки, бинти.

- Наша основна мета у нинішній ситуації – забезпечити цивілізовані умови реалізації медичних препаратів, засобів лікування та профілактики, необхідних для подолання епідемії грипу, - прокоментував ситуацію перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Василь Дремлюга. – В першу чергу це недопущення реалізації через аптечні мережі необлікованих медпрепаратів, негайне припинення спекулятивного завищення цін на ліки та вироби медичного призначення, виявлення і вилучення з обігу неякісних лікувальних засобів.

Порушникам доведеться сплатити чималі штрафи, що нерідко перевищують суми зароблених на масовій паніці грошей.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2707
Поширень: 0