Тепер любителі двоколісного транспорту можуть комфортно їздити вулицею Пирогова по новозбудованій велодоріжці. Днями будівельники завершили всі роботи, нанесли необхідну розмітку та встановили знаки.

Будівництво нової велосипедної доріжки по вулиці Пирогова розпочалось на початку серпня. Наприкінці минулого тижня роботи були завершені. Вона пролягає на ділянці від вулиці Скалецького до Електромережі між другорядною дорогою (яка йде паралельно до основної) та трамвайними коліями. Тож любителі екологічно чистого виду транспорту вже можуть в повній мірі користуватись нею.

Нова відокремлена доріжка припала до душі не лише велосипедистам, а й автомобілістам, яким дивним чином вдається паркувати на ній свої автівки. Такої проблеми велолюбителі не очікували, адже доріжка знаходиться на кількаметровій відстані від проїжджої частини. Тому активісти планують посилити роз’яснювальну роботу із власниками автотранспорту.

По вулиці Пирогова завершилося будівництво велодоріжки, протяжністю майже два кілометри

«Доріжка має 1,800 метрів в довжину. Її заасфальтовано, встановлено бордюри, відповідні знаки, нанесено розмітку. Проте, не зважаючи на те, що ці доріжки створені саме для велосипедистів, деякі вінничани по них ходять, а автомобілісти навіть умудряються пакуватися на них. Ми звертаємось до вінничан з проханням не робити цього, адже таким чином вони наражають на небезпеку і велосипедистів, і самих себе», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури м.Вінниці Олег Крупський.

По вулиці Пирогова завершилося будівництво велодоріжки, протяжністю майже два кілометри

Велодоріжка по вул.Пирогова – друга відокремлена смуга для руху велосипедистів, яку зробили цьогоріч у Вінниці. Перша з’явилась вздовж всього проспекту Юності. Обидві доріжки відокремлені і від тротуару, і від дороги. Тому більш зручні і безпечні для любителів двоколісних.



Переглядів: 4676
Поширень: 0