Пов\'язано це з тим, що кожна школа має свій профіль. Наприклад, у СЗОШ №1 діти займаються поглибленим вивченням іноземних мов, відповідно, в даному закладі освіти необхідна кількість додаткових годин виділятиметься саме на іноземні мови. Також при 1-й школі 9 годин на тиждень діє гурток юних інспекторів руху, де школярів навчають правилам дорожнього руху та безпеки на дорогах, правилам їзди на велосипедах тощо. При загальноосвітній школі №12 діє гурток по вивченню польської мови, який відвідує майже 260 учнів. У цьому ж закладі учні відвідують хореографічний гурток «Фантазія». Крім того, свої танцювальні здібності школярі розвивають у танцювальних колективах «Па-ті-па» (СЗОШ №20), «NON STOP» (СЗОШ №26), та у данс-клубі «Голівуд» (СЗОШ №35). При 23-й школі-гімназії діє оркестр народних інструментів. Основам здоров\'я та правильного способу життя школярів навчають у СЗОШ №16, де реалізовують експериментальну програму «Школа сприянню здоров\'ю».

Поглиблено вивчають та розвивають навички з фізичної культури вихованці 27-ї школи. Саме цей заклад продовж 10 років стабільно займає перші місця у спартакіадах і представляє Вінницьку область під час спортивних змагань, які щороку відбуваються у міжнародному дитячому центрі «Артек».

А у загальноосвітній школі-гімназії №30 за програмою «Обдарована дитина» педагогічний колектив працює з обдарованою молоддю. Вихованці цієї школи постійно стають переможцями олімпіад з базових дисциплін, дипломантами конкурсів-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, призерами творчих всеукраїнських конкурсів.

«Створенням гуртків при школах ми вирішуємо проблематику, пов\'язану з розвитком дитини, - каже начальник управління освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк. - Організація у школах роботи різноманітних клубів, факультативів, індивідуальних занять та введення додаткових годин сприяють виявленню та розвитку здібностей дитини, а відтак допомагають їй самореалізовуватись. Заняття у спортивних секціях та гуртках, що діють при школах, є безкоштовними.»


Переглядів: 3130
Поширень: 0