Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху на Вінниччині стартував із загальноосвітньої школи № 25. Учням перших класів працівники вінницької Національної поліції нагадали правила поведінки на дорозі та навчили їх правильному використанню світлоповертаючих елементів (флікерів) на верхньому одязі.

Протягом двох годин працівники національної поліції розповідали школярам про необхідність дотримання правил дорожнього руху та вивчали дорожні знаки і сигнали світлофора. Для забезпечення безпеки школярів працівник поліції подарував кожній дитині світловідбиваючий флікер та роз’яснив правила носіння його на верхньому одязі.

У 25-й школі вінницьких першачків навчаом безпечній поведінці на дорозі

Для довідки:

флікер – це спеціальний світлоповертаючий елемент, який яскраво світиться в світлі автомобільних фар та служить для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок на дорогах в сутінках, темний час доби. Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світлоповертаючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів!

За статистичними даними кожна 7 дорожньо-транспортна автопригода трапляється за участю дітей. З початку року на території області стались 63 дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей, у яких 8 неповнолітніх загинуло та 63 отримали тілесні ушкодження.



Переглядів: 3660
Поширень: 0