Наразі у Вінницькій міській раді це питання вивчає департамент енергетики, транспорту і зв'язку. Перші в Україні діагональні пішохідні переходи планують облаштувати на перехрестях Пирогова-Зодчих, Келецька-600-річчя, Келецька-пр.Юності. 

- Ми вивчаємо те, як у інших державах їх облаштовували, зокрема дивилися, як це робиться у Японії, адже таких переходів там найбільше. На сьогодні ми разом із працівниками ДАІ визначали, які переваги і які недоліки є у цьому. Аби облаштувати такі перехрестя, потрібно вносити зміни у правила дорожнього руху. Якщо брати для прикладу ділянку вулиць Пирогова, Ющенка і 30 років Перемоги, то там будуть виникати значні затори, - каже директор департаменту енергетики, транспорту і зв'язку Олексій Пидоченко. - Одна із наших пропозицій - встановити турнікети у розривах між зупинками громадського транспорту і переходами. Це дасть можливість пішоходам переходити дорогу лише по розмітці.

На трьох перехрестях Вінниці планують облаштувати перші в Україні діагональні пішохідні переходи

В.о.міського голови Сергій Моргунов дав доручення департаменту більш детально вивчити питання облаштування діагональних пішохідних переходів у Вінниці. Якщо його узгодять, то вже наступного року Вінниця може стати першим в Україні містом, де будуть облаштовані діагональні пішохідні переходи.

До речі

Діагональні пішохідні переходи мають як плюси, так і мінуси. Серед останніх - збільшення у середньому на 30% часу очікування переходу дороги для пішоходів. Але зате кількість наїздів автомобілів на людей на цій ділянці різко зменшується. Крім того, зменшується і кількість заторів, адже машини при здійсненні повороту праворуч більше не чекають, поки всі пішоходи закінчать рух.



Переглядів: 6969
Поширень: 0