У Вінницькій установі виконання покарань № 1 прокуратура області провела перевірку щодо оплати праці засуджених, які залишені на роботах з господарського обслуговування. Виявлено ряд порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про попереднє ув’язнення у діяльності службових осіб.

У порушення вимог ст. ст. 118, 120 КВК України та п. 5.15 Інструкції про умови праці та заробітну плату засуджених до обмеження волі або позбавлення волі, затвердженої наказом Міністерства юстиції України, засудженим, які залишені в слідчому ізоляторі на роботах з господарського обслуговування та працюють у нічний час (з 10-ї години вечора до 6-ї години ранку), не нараховується та не виплачується доплата в розмірі 35 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу).

Зокрема, двом засудженим за виконані роботи не нараховувалась і не виплачувалась щомісячна доплата в розмірі 35 %, унаслідок чого за весь час вони недоотримали майже по 700 грн.

Крім того, у порушення вимог Інструкції, їм та ще 10 засудженим, не проводилась доплата за роботу в надурочний час, так як вони перепрацьовували 1 годину.

На усунення цих порушень закону прокуратурою області внесено вказівку начальнику управління ДПтС області про притягнення винних до дисциплінарної відповідальності, за наслідками розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 службову особу.



Переглядів: 2505
Поширень: 0