Свого часу землі, які надавались людям, як дачні ділянки, не належали Вінниці. Тепер вони знаходяться в межах міста. Люди розпочали змінювати їх цільове призначення і використовувати для постійного місця проживання. Тому у них почали виникати проблеми з реєстрацією, але відповідного штампу в паспорті вони не могли отримати через відсутність поштової адреси. Проїжджі частини в садівницьких товариствах назвати вулицями не можна, оскільки вони не відповідають відповідним розмірам. Вулиця - це територія, яка повинна мати проїжджу частину, тротуари та місця для прокладання інженерних комунікації. Цього в дачних масивах не передбачено. Тому прийнято рішення називати їх проїздами і давати назви саме проїздам.

На засідання 40 сесії 5 скликання депутати міської ради затвердили рішення про найменування внутрішньо-садових проїздів трьох масивів: в районі вул. Генерала Арабея, «Сабарівського» та «П\'ятничанського» масивів. Наступний крок - нумерація ділянок. Після цього люди матимуть повну поштову адресу.

«Весь цей процес дуже довготривалий, - каже начальник управління архітектури і містобудування міської ради Наталя Котощук - але це потрібно робити поступово. В цьому році назви отримали проїзди, які мали картографічні матеріали. В наступному - планується зробити дешифрування і аерофотозйомки інших садових товариств. Тоді буде складено повний план масивів і стане відомо, які проїзди отримають назви.

Міські архітектори кажуть, що краще було б реконструювати дачні масиви у житлові - розширити вулиці, зробити тротуари, провести інженерні мережі. Але через те, що багато ділянок вже приватизовані, збільшувати дороги за рахунок приватних територій вінничан немає можливості. Тому вулиці залишаться вузькими і називатимуться вони проїздами.


Переглядів: 4529
Поширень: 0