Тіло безвісти зниклого 27-річного таксиста працівники вінницької поліції знайшли 25 листопада у полі в с. Агрономічне Вінницького району. Двох підозрюваних у його вбивстві чоловіків правоохоронці затримали, ще один – знаходиться у розшуку. Про це йшлося на прес-конференції за участі заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Глянька та заступника начальн6ика слідчого управління Олександра Солдатова.

20 листопада до міліції з заявою про зникнення сина звернулась жителька Хмельницької області. За словами заявниці, її 27-річний син, який працює та винаймає житло в Вінниці, з 17 листопада не виходив на зв’язок і на роботі не з’являвся.

27-річний Роман Данилюк працював автомийником та підробляв таксистом. 17 листопада він пішов з роботи додому та за невідомих обставин зник. Зник і його автомобіль «Део-Сенс».

Зниклого таксиста Романа Давидюка, якого розшукувала поліція, знайшли вбитим неподалік Вінниці

Провівши ряд оперативних та слідчих заходів, поліцейські встановили, що до злочину причетні троє жителів Вінницької області. Один з підозрюваних 22-річний молодик разом з потерпілим винаймав житло. Двоє інших – його 28 та 35-річні знайомі. Вони раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі за тяжкі злочини. Трійця зловмисників об’єдналась задля заволодіння грошима та автомобіля потерпілого.

Як розповів полковник Олександр Глянько, двоє незнайомих потерпілому чоловіків, представившись працівниками поліції, потрапили у квартиру потерпілого, наділи йому на руки кайданки та почали бити. За висновком судово-медичного експерта смерть чоловіка настала від численних травм голови.

Зниклого таксиста Романа Давидюка, якого розшукувала поліція, знайшли вбитим неподалік Вінниці

В свою чергу заступник начальника слідчого управління поліції Олександр Солдатов розповів, що у квартирі потерпілого зловмисники знайшли кредитні картки, з яких згодом зняли близько 10 тисяч гривень, та на автівці вивезли тіло Романа у Вінницький район. Місце, де він закопаний, правоохоронцям показав один з затриманих.

Зараз двоє затриманих знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Третій зловмисник, який зник на автомобілі потерпілого «Део-Сенс» сірого кольору д.н. ВХ 5321 ВК, знаходиться у розшуку.

Зниклого таксиста Романа Давидюка, якого розшукувала поліція, знайшли вбитим неподалік Вінниці

Слідчим відділенням відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 ККУ (вбивство), ч.4 ст. 187 ККУ (розбій) та ч.2 ст. 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом). Максимальне покарання, передбачене за ці злочини – довічне ув’язнення.

Нагадаємо, це на початку жовтня ще одного таксиста, якого упродовж 4 діб шукали правоохоронці, знайшли мертвим в лісі у Калинівському районі



Переглядів: 5990
Поширень: 0