Для того, щоб забезпечити вільний рух транспорту, а вінничанам зручне пересування по тротуарах, комунальні служби міста другу добу працюють на вулицях обласного центру. У неділю їхні зусилля були спрямовані на розчищення проїжджих частин та пішохідних зон від снігової каші, а в ніч на понеділок – на обробку протиожеледними засобами. За добу комунальні служби використали більше 350 тон протиожиледних матеріалів.

На вихідні дні у Вінниці випав перший сніг. Опади були незначними та швидко танули, тому техніка та прибиральники працювала здебільшого по розчищенню вулиць обласного центру. Підвечір температура повітря опустилася нижче нуля, що призвело до утворення ожеледиці. Тому зранку комунальні служби були зайняті посипкою доріг і тротуарів протиожиледними матеріалами.

Міські дороги та тротуари в центральній частині міста для усунення ожеледиці з пів на п’ятої ранку посипалися сіллю, а на околицях – піскосоляною сумішшю. Вручну двірники прогортали зупинки громадського транспорту та виходи на пішохідні переходи. Загалом на розгортання та посипку доріг і тротуарів за добу виходило 22 одиниці техніки. Трактори працювали також на площах та скверах. На 10-ту годину понеділка використано 265 тон солі і 98 тон піскосоляної суміші. Наразі ще посипаються тротуари по вулицях Пархоменка і Блока.

Триває робота і на прибудинкових територіях. 432 двірники розгортали проходи до зупинок громадського транспорту та відкидали сніг з територій біля під’їздів і контейнерних майданчиків. 19 тракторів зранку щітками прочищали прибудинкові дороги.

За прогнозами вінницьких синоптиків як сьогодні, так і найближчі дві доби, очікуються короткочасні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Температура вдень сягатиме позначки +50С, вночі ж знову очікуються приморозки до -20С.



Переглядів: 4654
Поширень: 0